Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος στη Σουηδία: “Εξισλαμιστείτε ή θα αποκεφαλιστείτε”

Ισλαμικό Κράτος στη Σουηδία: “Εξισλαμιστείτε ή θα αποκεφαλιστείτε”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Σουηδία, Τζιχαντιστές,

Η Αστυνομία στη Σουηδία ερευνά μια υπόθεση με απειλητικά γράμματα, που ρίχτηκαν σε ταχυδρομικά κουτιά σε διάφορα μέρη της χώρας, τα οποία απειλούν τους παραλήπτες τους ότι θα αποκεφαλιστούν εάν δεν εξισλαμιστούν.

Τα γράμματα, τα οποία φέρουν το λογότυπο και την υπογραφή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, απειλούν ότι οι άπιστοι θα αποκεφαλιστούν εκτός εάν γίνουν μουσουλμάνοι ή δεχτούν να πληρώσουν τον θρησκευτικό κεφαλικό φόρο στο “χαλιφάτο”, ώστε να διατηρήσουν τη θρησκεία τους.

Τα γράμματα ρίχτηκαν σε ταχυδρομικά κουτιά σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στη Στοκχόλμη, και αναφέρουν επίσης “ότι η Αστυνομία δεν θα σας σώσει από τη δολοφονία σας”.

Τα γράμματα απειλούν, γράφοντας:

“Στο όνομα του Αλλάχ, του ελεήμονα, μεγάλη η χάρη Του. Εσείς που δεν είστε πιστοί θα αποκεφαλιστείτε σε τρεις ημέρες μέσα στα σπίτια σας. Στη συνέχεια θα ανατινάξουμε τα σάπια πτώματά σας.

Πρέπει να επιλέξετε μεταξύ τριών: 1. Να εξισλαμιστείτε. 2. Να πληρώσετε τη Τζίζια [θρησκευτικός φόρος] για προστασία. 3. Ή αλλιώς θα αποκεφαλιστείτε.

Η Αστυνομία δεν θα αποτρέψει ή θα σας σώσει από τον θάνατο. Ο θάνατος έρχεται σε όλους σας”.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Σουηδία μετέδωσαν ότι η Αστυνομία ερευνά τις νέες απειλές και τις συγκρίνει σε σχέση με παλαιότερες απειλές για πράξεις βίας.

Στα γράμματα οι αποστολείς υπόσχονταν ότι οι παραλήπτες θα εκτελούνταν μέσα σε τρεις ημέρες. Οι αποστολές έγιναν στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Εμίλ Άντερσον, αστυνομικός διευθυντής στη Σιγκτούνα, περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, δήλωσε στο Radio Uppland ότι οι απειλές λήφθηκαν σοβαρά υπόψη και η Αστυνομία αύξησε τις περιπολίες και τα μέτρα ασφαλείας.

Επίσης, η Σουηδική Υπηρεσία Πληροφοριών ενεπλάκη στην έρευνα και εξετάζει τα σύμβολα και τη γλώσσα των επιστολών.

Στη Σουηδία έχουν αυξηθεί οι εντάσεις εξαιτίας της κάθετης αύξησης μεταναστών και προσφύγων, με τουλάχιστον 200.000 να έχουν φτάσει στη χώρα μέσα στο 2015.

Στα μέσα Οκτωβρίου, μέλη της Ασσυριακής κοινότητας στη Σουηδία απειλήθηκαν από ισλαμιστές με συνθήματα σε τοίχους έξω από τις δουλειές και οικίες τους. Τα γκράφιτι απειλούσαν “προσηλυτιστείτε ή θα πεθάνετε”, το “χαλιφάτο είναι εδώ”!

isis_sweden1

isis_sweden2

Σχετικά άρθρα