Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε την υπόγεια φυλακή που το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε τις σκλάβες (βίντεο)

Δείτε την υπόγεια φυλακή που το Ισλαμικό Κράτος κρατούσε τις σκλάβες (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Γιαζίντι, Δουλεμπόριο, Ερωτική Σκλάβα, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Σκλάβοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Φυλακές,

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν εικόνες από την τρομακτική υπόγεια φυλακή που είχε δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος στην έρημο, στην οποία κρατούσε φυλακισμένες τις Κούρδισσες Γιαζίντι που είχε αιχμαλωτίσει και προόριζε ως “εμπόρευμα” στα σκλαβοπάζαρα.

Το υπόγειο μπουντρούμι βρίσκεται στη βόρεια Συρία, σε περιοχή που απελευθερώθηκε πρόσφατα από τους Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ.

Συνεργείο του Sky TV βρέθηκε στο σημείο και κατάφερε να πάρει πλάνα τόσο από την επιφάνεια όσο και από τους υπόγειους χώρους της φυλακής.

Στους τείχους της υπόγειας φυλακής, πολλές αιχμάλωτες γυναίκες ζωγράφισαν εικόνες της ζωής που έχασαν, όπως σπίτια και κήπους, ενώ άλλες κράταγαν ημερολόγιο της ανήλιαγης αιχμαλωσίας τους.

Οι Γιαζίντι, που διατηρούν την αρχαία ζωροαστρική θρησκεία των Κούρδων, κυνηγήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος ως “παγανιστές” και “σατανιστές”.

Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια των Γιαζίντι αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές, όταν το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην πόλη τους Σιντζάρ και στα γύρω χωριά τους, τον Αύγουστο του 2014, στο βόρειο Ιράκ, και οδηγήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα.

Νεαρές γυναίκες, όμορφες γυναίκες, μικρά κορίτσια, παιδιά, πουλήθηκαν ως ερωτικές σκλάβες στους ανώμαλους τζιχαντιστές, σε Σαουδάραβες, σε Τούρκους, σε Σύρους.

5.000 Γιαζίντι, άνδρες και αγόρια στη συντριπτική τους πλειονότητα, σφάχτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος εκείνες τις φρικιαστικές ημέρες του Αυγούστου του 2014. Οι άνδρες έχαναν τα κεφάλια τους και οι γυναίκες σκλαβώνονταν.

Η πόλη Σιντζάρ των Γιαζίντι απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 13 Νοεμβρίου του 2015.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα