Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα τουρκική προβοκάτσια, στο Ιράκ – Λένε ότι τους επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος

Νέα τουρκική προβοκάτσια, στο Ιράκ – Λένε ότι τους επιτέθηκε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Νέα τουρκική προβοκάτσια, αυτή τη φορά στο Ιράκ.

Οι Τούρκοι λένε ότι την Τετάρτη το Ισλαμικό Κράτος βομβάρδισε τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στο Ιράκ και έχουν στρατοπεδεύσει στη Μπασίκα, κοντά στη Μοσούλη.

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε το τουρκικό στρατόπεδο στο έδαφος του Ιράκ με ρουκέτες.

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές.

Πρόκειται για μια ακόμη τουρκική προβοκάτσια που αποσκοπεί να “προπαγανδίσει” ότι οι “καλοί” Τούρκοι πολεμάνε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και αυτό τους επιτίθεται με ρουκέτες.

Βεβαίως όλος ο πλανήτης γνωρίζει πλέον ότι το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες στη Συρία, όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα, υποστηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από την τουρκική κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι εισέβαλαν στο Ιράκ με 1.200 στρατιώτες και 25 άρματα μάχης ψευδόμενοι ότι τους κάλεσε η ιρακινή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση του Ιράκ τους διαψεύδει και έχει καταφύγει στα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την άμεση αποχώρηση των Τούρκων εισβολέων από το έδαφός της.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι μπήκαν στο Ιράκ για να εκπαιδεύσουν ιρακινές δυνάμεις για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αποδείχτηκε, οι Τούρκοι εκπαιδεύουν φανατικούς σουνίτες, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ιρακινές δυνάμεις, για να δημιουργήσουν ένα “ντόπιο” μισθοφορικό στρατό στο βόρειο Ιράκ.

Στόχος των Τούρκων; Πληροφορίες λένε ότι έχουν βάλει στο μάτι να καταλάβουν την πόλη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, η οποία κατέχεται από τον Ιούνιο του 2014 από το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα