Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανός υπουργός Εξωτερικών: Οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία βοηθούν το Ισλαμικό Κράτος

Βρετανός υπουργός Εξωτερικών: Οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία βοηθούν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Φίλιπ Χάμοντ,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Φίλιπ Χάμοντ, κατηγόρησε ανοικτά τη Ρωσία ότι με την τακτική των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποιεί κατά των πολιτικών αντιπάλων του Μπασάρ-αλ-Άσαντ στη Συρία, προσφέρει βοήθεια στους τζιχαντιστές! Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτους» τους βομβαρδισμούς των Ρώσων κατά των Σύρων επαναστατών, οι οποίοι, όπως τόνισε, μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι απαράδεκτο η δράση των Ρώσων να αποδυναμώνει το στρατό της αντιπολίτευσης, προσφέροντας πλεονέκτημα στο στρατό της Daesh, τις οποίες αντιμάχονται», είπε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ, προσθέτοντας: «Η πλειοψηφία των ρωσικών επιχειρήσεων εξακολουθεί να επικεντρώνει στις θέσεις της αντιπολίτευσης. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι Ρώσοι έχουν βομβαρδίσει περιοχές μεταξύ των πόλεων Χομς και Αλέπι, καθώς και στη Βόρεια Συρία, προσφέροντας ελεύθερο έδαφος στις δυνάμεις της Daesh».

Συνεχίζοντας είπε: «Με τους άλλους συνεργάτες μας και ειδικά με τις ΗΠΑ, θα συνεχίσουμε να επικρίνουμε τη Ρωσία και να πιέζουμε, ώστε να επικεντρώσει τις επιχειρήσεις της εναντίον της Daesh. To 75% των ρωσικών βομβαρδισμών αφορά τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία, οι οποίες θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις για την πολιτική λύση του εμφύλιου πολέμου και του ζητήματος γενικότερα. Στην καλύτερη περίπτωση, οι προθέσεις της Ρωσίας είναι ασαφείς».

Σχετικά άρθρα