Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πακιστάν διαψεύδει ότι συμμετέχει στη συμμαχία που ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία

Το Πακιστάν διαψεύδει ότι συμμετέχει στη συμμαχία που ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμική Στρατιωτική Συμμαχία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Πακιστάν, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές,

Δυσαρεστημένη είναι η κυβέρνηση του Πακιστάν με τη Σαουδική Αραβία. Ο λόγος είναι ότι το βασίλειο ανακοίνωσε το Πακιστάν ως μία από τις 34 μουσουλμανικές χώρες που συμμετέχουν στην Ισλαμική Στρατιωτική Συμμαχία ενάντια στην τρομοκρατία, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, δίχως το Πακιστάν να το γνωρίζει καν!

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αϊζάζ Τσόντρι (Aizaz Chaudhry) είπε ότι εξεπλάγην όταν διάβασε στα νέα ότι η Σαουδική Αραβία ονόμασε το Πακιστάν ως μέλος της συμμαχίας.

Ζήτησε μάλιστα από τον Πακιστανό πρέσβη στο Ριάντ να ζητήσει διευκρινίσεις από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το θέμα.

Ένας ακόμα υψηλόβαθμος Πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Πακιστάν δεν είχε καμία ενημέρωση πριν συμπεριληφθεί στη συμμαχία με ηγέτιδα τη Σαουδική Αραβία.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία αυθαίρετα ανακοινώνει το Πακιστάν ως σύμμαχό της σε κάποιον πόλεμο.

Το ίδιο είχε κάνει και όταν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Υεμένη, ανακοινώνοντας και τη συμμετοχή του Πακιστάν στο πλευρό της, με το Ισλαμαμπάντ να σπεύδει να διαψεύσει στη συνέχεια τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε συμμαχία ενάντια στην Υεμένη.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν διακηρύττει ότι είναι πάγια πολιτική της να μην εμπλέκεται σε υποθέσεις εκτός των συνόρων της. Εξαιρείται μόνο η περίπτωση που κληθεί να στείλει κυανόκρανους για λογαριασμό του ΟΗΕ.

Στο παρελθόν το Πακιστάν αρνήθηκε δύο φορές πρόσκληση των ΗΠΑ να συμμετάσχει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο πώς η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε αυθαίρετα τη συμμετοχή του Πακιστάν στη νέα της συμμαχία.

Σχετικά άρθρα