Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεξικό: Ο ναυαγός που κατηγορείται πως έφαγε τον συνεπιβάτη του

Μεξικό: Ο ναυαγός που κατηγορείται πως έφαγε τον συνεπιβάτη του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ειρηνικός Ωκεανός, Κανιβαλισμός, Μεξικό, Ναυάγια,

Η υπόθεση του Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα και του Εζεκιήλ Κόρντομπα είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, όταν ο πρώτος βρέθηκε ζωντανός σε ένα απομονωμένο νησί μετά από 15 μήνες περιπλάνησης στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι δυο τους είχαν ξεκινήσει για μια ήσυχη μέρα ψαρέματος το Νοέμβριο του 2012, όμως η ξαφνική κακοκαιρία οδήγησε το σκάφος τους στα ανοιχτά, χωρίς δυνατότητα να επιστρέψουν.

Κατάφεραν να ζήσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τρώγοντας ψάρια και πίνοντας το αίμα από θαλάσσιες χελώνες και τα ούρα τους.

όμως ο 22χρονος Κόρντομπα δεν άντεξε τις κακουχίες και πέθανε, αφού πρώτα είχε βάλει τον Αλβαρέγνκα να του υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξει το πτώμα του έτσι ώστε να μπορέσει να ταφεί αν έφθαναν ποτέ σε στεριά.

Η μέχρι σήμερα εκδοχή της ιστορίας, λέει ότι ο Αλβαρένγκα κράτησε το πτώμα για έξι μέρες πάνω στη βάρκα πριν το πετάξει για να απελευθερωθεί από το φορτίο.

Ο τελευταίος βρέθηκε ζωντανός μετά από πολύ καιρό, και αποτέλεσε μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες των ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο με πολλά παραλειπόμενα και αρκετές υποψίες για την αλήθεια του συμβάντος.

Η υπόθεση επανήλθε στην επικαιρότητα μετά την αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια του Κόρντομπα σύμφωνα με την οποία ο Αλβαρέγνκα δεν πέταξε το πτώμα στην θάλασσα, αλλά το… έφαγε για να επιζήσει.

Και ζητούν ως αποζημίωση το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων κατηγορώντας τον Αλβαρένγκα για κανιβαλισμό.

Πάντως ο δικηγόρος του Αλβαρένγκα δήλωσε ότι η μήνυση έρχεται σε ένα πολύ… ύποπτο χρονικό σημείο, λίγες ημέρες μετά από την δημοσίευση ενός βιβλίου με την περιπέτεια του ναυαγού.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο η οικογένεια του Κόρντομπα θέλει να πάρει κάποια από τα χρήματα των δικαιωμάτων που θα κερδίσει ο Αλβαρένγκα πουλώντας την ιστορία του.

Πάντως όπως υποστήριξε τα χρήματα που βγάζει από το βιβλίο δεν είναι και τόσο πολλά που να δικαιολογούν μια τέτοια κατηγορία εναντίον του.

Σχετικά άρθρα