Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία θέλει να εισβάλει στη Συρία αλλά το… συζητάει!

Η Σαουδική Αραβία θέλει να εισβάλει στη Συρία αλλά το… συζητάει!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Σαουδική Αραβία και οι αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου συζητάνε το ενδεχόμενο να στείλουν μονάδες των Ειδικών Δυνάμεών τους στη Συρία για να πολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τους Αμερικανούς, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ.

Με άλλα λόγια, η Σαουδική Αραβία και οι Άραβες σύμμαχοί της σκέφτονται να εισβάλουν στη Συρία, απλά το λένε “ευγενικά”.

“Υπάρχουν συζητήσεις, χώρες που είναι ήδη μέλη στον Διεθνή Συνασπισμό όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν, να στείλουμε ορισμένες από τις ειδικές δυνάμεις μας στη Συρία και αυτές οι συζητήσεις συνεχίζονται. Δεν αποκλείονται”, είπε ο Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα το βράδυ ότι σχημάτισε μια συμμαχία με τα σουνιτικά μουσουλμανικά κράτη για να πολεμήσουν, όλοι μαζί, ενάντια στην τρομοκρατία.

Η είδηση αυτή προκάλεσε πλήθος ειρωνικών σχολίων στο διαδίκτυο, αφού όπως είναι παγκοσμίως γνωστό η Σαουδική Αραβία είναι ο χρηματοδότης και υποστηρικτής του παγκόσμιου τζιχαντισμού.

Η Σαουδική Αραβία και οι χώρες του Περσικού Κόλπου, αν και συμμετέχουν στον Διεθνή Συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, έχουν εξαπολύσει ελάχιστες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του.

Μόνο κάποιες στην αρχή της σύστασης του Συνασπισμού, το Φθινόπωρο του 2014, και μετά το… ξέχασαν το θέμα.

Ωστόσο, οι ίδιες αραβικές χώρες έχουν δείξει μεγάλη προθυμία να εξοπλίζουν και να χρηματοδοτούν τζιχαντιστικές οργανώσεις που μάχονται ενάντια στην κυβέρνησης της Δαμασκού.

“Η θέση του Άσαντ δεν είναι σταθερή. Δεν θα σωθεί και ο πόλεμος δεν θα είναι νικητήριος για εκείνον”, δήλωσε ο Τζουμπέιρ ενώ Κέρι και Λαβρόφ συμφωνούσαν στη Μόσχα να μην ανατραπεί με πόλεμο ο Άσαντ, να γίνει ειρήνη και να αποφασίσει ο λαός της Συρίας πολιτικά τι θέλει.

Η Σαουδική Αραβία έχει δικό της “σχέδιο”, παρέα με την Τουρκία, το οποίο είναι κόντρα μέχρι στιγμής σε αυτό που θέλουν Αμερικανοί και Ρώσοι.

Σχετικά άρθρα