Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έξι ακτιβιστές μπλόγκερ στη Ντέιρ Αλ Ζουρ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε έξι ακτιβιστές μπλόγκερ στη Ντέιρ Αλ Ζουρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Μπουκαμάλ, Αποκεφαλισμός, Δημοσιογράφοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν έξι ακτιβιστές μπλόγκερ – δημοσιογράφους στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία κατηγορούμενους ότι “επικοινωνούσαν με εχθρικά κόμματα” και ότι θα επιχειρούσαν στάση ενάντια στο “Χαλιφάτο”.

Τέσσερις νεαροί άνδρες αποκεφαλίστηκαν την Τρίτη στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ, στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ, με την κατηγορία ότι διέρρευσαν πληροφορίες ασφαλείας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Επίσης, την Τρίτη, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δύο αδέλφια, που αναγνωρίστηκαν ως οι Χουσεΐν και Χασάν Αλ Καλάφ, στο χωριό Ντάχλα, κατηγορούμενοι ως “αποστάτες” και για συνεργασία με τους εχθρούς του “Χαλιφάτου”.

Και τα δύο θύματα πυροβολήθηκαν δημόσια, μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος στη Ντάλχα. Στη συνέχεια τα άψυχα σώματά τους σταυρώθηκαν και έμειναν σε κοινή θέα μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα”, είπε ένας κάτοικος της περιοχής στο ARA News.

Το Ισλαμικό Κράτος διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλά χωριά και κωμοπόλεις της Ντέιρ Αλ Ζουρ και στη συνέχεια έκανε επιδρομές σε σπίτια αναζητώντας να πιάσει ακτιβιστές μπλόγκερ που αναρτούν ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες.

“Το Ισλαμικό Κράτος κατηγορεί τους ακτιβιστές μπλόγκερ και δημοσιογράφους για αποστασία και για επικοινωνία με άτομα εκτός της επαρχίας”, είπε η ίδια πηγή στο ARA News.

Σχετικά άρθρα