Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές κατηγορούν τους Κούρδους για εθνοκαθάρσεις

Οι τζιχαντιστές κατηγορούν τους Κούρδους για εθνοκαθάρσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Αραβικές φυλές από την επαρχία της Ράκα στη βορειοανατολική Συρία εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση την Τρίτη, στην οποία προειδοποιούν τις κουρδικές σοσιαλιστικές δυνάμεις του YPG, οι οποίες συμμετέχουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), να μην τολμήσουν να επιτεθούν στη Ράκα.

Η πόλη Ράκα θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες του YPG, έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα θα εκστρατεύσουν για να απελευθερώσουν την πόλη από τους τζιχαντιστές.

Την επιχείριση απελευθέρωσης της Ράκα από τις SDF υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και πλέον και οι Ρώσοι.

“Θα πολεμήσουμε την όποια κουρδική δύναμη εισέλθει στα αραβικά εδάφη της επαρχίας της Ράκα”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αραβικών φυλών της περιοχής σε ηχογραφημένο μήνυμα.

Στην ίδια ανακοίνωση οι αραβικές φυλές, που ζουν υπό τη… θεόσταλτη (προφανώς) δεσποτεία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κατηγορούν τους Κούρδους αντάρτες ότι διαπράττουν εθνική εκκαθάριση εις βάρος των Αράβων κατοίκων των πόλεων Σουλούκ και Τελ Αμπιάντ, στα βόρεια της επαρχίας της Ράκα, οι οποίες απελευθερώθηκαν από το YPG και τους Άραβες δημοκρατικούς συμμάχους τους το καλοκαίρι, εκδιώκοντας το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Άραβες φύλαρχοι, που προφανώς ζουν ευτυχισμένοι υπό το Ισλαμικό Κράτος, κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να τους προστατεύσει από τους Κούρδους.

Προσέξτε εδώ “τρέλα” και προβοκάτσια. Δεν καλούν τη διεθνή κοινότητα να τους απελευθερώσει από το Ισλαμικό Κράτος, καλούν τη διεθνή κοινότητα να τους προστατεύσει από τους Κούρδους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι εν λόγω Άραβες φύλαρχοι έχουν συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος και τρέμουν και μόνο στην ιδέα τι τους περιμένει έτσι κι αν νικήσουν οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους.

Οι ίδιοι μάλιστα δεν κατηγορούν μόνο το κουρδικό YPG αλλά και τους Άραβες δημοκρατικούς συμμάχους των Κούρδων, ότι επιχειρούν από κοινού να εξολοθρεύσουν τους Άραβες στα χωριά και τις πόλεις της Ράκα.

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί οι τύποι έχουν συνεργαστεί με το Ισλαμικό Κράτος. Και οι φυλές τους έχουν προσφέρει όχι μόνο υποστήριξη αλλά και τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος.

Τώρα που βλέπουν τον πόλεμο να αλλάζει, βγαίνουν παραπονούμενοι και επικαλούνται ανθρώπινα δικαιώματα και καταγγέλλουν εθνοκαθάρσεις, παριστάνουν δηλαδή τα θύματα μήπως και γλιτώσουν την τιμωρία που περιμένει τους τζιχαντιστές και τους συνεργάτες τους.

Η κουρδική στρατιωτική ηγεσία έχει αρνηθεί πολλές φορές ότι οι δυνάμεις της διαπράττουν εθνοκαθάρσεις εις βάρος των Αράβων στις απελευθερωμένες περιοχές, και μάλιστα ως απόδειξη επικαλούνται ότι έχουν συμμάχους Άραβες δημοκρατικούς και Ασσύριους χριστιανούς και όλοι μαζί αγωνίζονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός ακτιβιστής Άχμεντ Σαλάμε (Ahmed Salame), επιβεβαίωσε ότι όλοι αυτοί οι φύλαρχοι που εξέδωσαν την ανακοίνωση ενάντια στο YPG είναι οι ίδιοι που διευκόλυναν την είσοδο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα και βοήθησαν την οργάνωση να εγκαθιδρύσει το λεγόμενο “χαλιφάτο” της.

“Αυτές οι φυλές στο παρελθόν παρείχαν υποστήριξη στο Ισλαμικό Κράτος και τώρα αναζητούν μια δικαιολογία να εμποδίσουν τις αντιτζιχαντιστικές κουρδικές δυνάμεις και τους Άραβες αντάρτες να απελευθερώσουν τη Ράκα από τη βαρβαρική οργάνωση. Επίσης, η παρούσα ανακοίνωση θα μπορούσε να είχε εκδοθεί ύστερα από πίεση”, είπε ο Άχμεντ Σαλάμε, εννοώντας ότι ίσως το Ισλαμικό Κράτος τους πίεσε να τη γράψουν.

Ωστόσο, όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι οι συγκεκριμένες φυλές που καταγγέλλουν τους Κούρδους για εθνοκάθαρση εις βάρος των Αράβων, είναι συνεργάτες με το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα