Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προφίλ τζιχαντιστών στο Twitter εντοπίστηκαν σε βρετανική κρατική υπηρεσία

Προφίλ τζιχαντιστών στο Twitter εντοπίστηκαν σε βρετανική κρατική υπηρεσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Διαδίκτυο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Χάκερς,

Τρεις λογαριασμοί στο Twitter, των οποίων οι χρήστες υποστήριζαν ενεργά το Ισλαμικό Κράτος με αναρτήσεις και σχόλια, ανιχνεύτηκαν ότι συνδέονται με υπολογιστές που βρίσκονται στη βρετανική κρατική Υπηρεσία Εργασίας και Συντάξεων, σύμφωνα με μια ομάδα χάκερ που εντόπισε τις IP διευθύνσεις τους.

Η ομάδα νεαρών χάκερ που ονομάζονται VandaSec ερεύνησαν τρία τζιχαντιστικά προφίλ, που θεωρούνταν ότι βρίσκονταν στη Σαουδική Αραβία, για να εντοπίσουν την ακριβή τοποθεσία τους.

Ωστόσο, οι χάκερ έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι οι τρεις “δραστήριοι” στο Twitter τζιχαντιστές, ή για την ακρίβεια τα τρία τζιχαντιστικά προφίλ, λειτουργούν μέσα από τα γραφεία της Υπηρεσίας Εργασίας και Συντάξεων στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη Daily Mirror.

Εδώ “παίζουν” δύο πιθανότητες. Ή κάποιος κρατικός υπάλληλος είναι φιλοτζιχαντιστής και δημιούργησε τους τρεις λογαριασμούς στο Twitter, ή τους εν λόγω λογαριασμούς δημιούργησαν οι ίδιες βρετανικές μυστικές υπηρεσίες για να παγιδεύσουν τζιχαντιστές.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Εργασίας και Συντάξεων διέψευσε ότι αυτές οι διευθύνσεις IP είναι δικές της.

Σχετικά άρθρα