Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη Σουηδία – Δεν βρήκαν τον “παράδεισο” που νόμιζαν!

Οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη Σουηδία – Δεν βρήκαν τον “παράδεισο” που νόμιζαν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Σουηδία,

Ο αριθμός των προσφύγων στη Σουηδία που απέσυραν τις αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου και στη συνέχεια έφυγαν από τη χώρα έχει αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο Ιρακινός πρέσβης στη Σουηδία Μπακέρ Φατάχ Χουσεΐν μιλώντας στο Sputnik.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, περίπου 15-20 πρόσφυγες την ημέρα επισκέπτονται την ιρακινή πρεσβεία και ζητάνε να τους παρασχεθούν προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορέσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Τον Νοέμβριο του 2015 ο αριθμός Ιρακινών προσφύγων που ζητούσαν ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν από τη Σουηδία τετραπλασιάστηκε σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014.

Ο Χουσεΐν θεωρεί ότι πολλοί πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη Σουηδία επειδή οι προσδοκίες τους για τη ζωή που θα έβρισκαν εκεί δεν εκπληρώθηκαν.

“Εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των προσφύγων δεν λαμβάνουν αρκετή φροντίδα. Ειδικά εκείνοι που ταξίδεψαν από τον επικίνδυνο δρόμο για να φτάσουν στη Σουηδία. Επίσης, ο χρόνος αναμονής για να βρουν στέγη έχει αυξηθεί. Παλαιότερα οι πρόσφυγες που έφταναν στη Σουηδία τακτοποιούνταν πολύ γρηγορότερα”.

Πολλοί από τους απογοητευμένους πρόσφυγες είναι Ιρακινοί. Σύμφωνα με τον Ιρακινό πρόσφυγα Αρσάντ Εμάντ Ρασόλ Αμπντουλκαρίμ, οι συμπατριώτες του δίνουν λάθος πληροφορίες για τη ζωή στην Ευρώπη.

Τους λένε ότι μπορούν εύκολα να πάρουν άδεια παραμονής στη Σουηδία και να φέρουν και τις οικογένειές τους μαζί, όπως δήλωσε στη Svenska Dagbladet.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλκαρίμ, οι περισσότεροι Ιρακινοί δεν έχουν λόγο να φύγουν από τη χώρα τους. Αλλά οι υποσχέσεις για ένα ασφαλές καταφύγιο ώθησαν πολλούς να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

“Στο Ιράκ όλοι μιλάνε για τη Σουηδία. Μιλάνε για αυτή ακόμα και στις ειδήσεις. Εκεί μπορείτε να βρείτε μια μόνιμη άδεια παραμονής, καλό σπίτι, δουλειά και να πάρετε την οικογένειά σας μαζί [λένε]”.

Ωστόσο ο ίδιος δεν βρήκε ούτε μέρος να μείνει, ούτε μια κατάλληλη δουλειά. Στους λίγους μήνες που βρίσκεται στη Σουηδία, οι Αρχές άλλαξαν τη μεταναστευτική τους πολιτική. Τώρα βλέπει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να φέρει την οικογένειά του στη Σουηδία και σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στο Ιράκ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 3.300 πρόσφυγες έχουν αποσύρει τις αιτήσεις παροχής ασύλου, που είχαν καταθέσει στις Αρχές της χώρας, και τώρα ψάχνονται να την εγκαταλείψουν.

Σχετικά άρθρα