Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μοντέρνα σκλαβιά: Οι πρόσφυγες μπορεί να κάνουν “εθελοντική” εργασία…

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανθρωπιστική Κρίση, Εργασία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Πρόσφυγες, Σουηδία,

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dagens Nyheter, στους νεοφερμένους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο στη Σουηδία, μπορεί να προσφερθεί εθελοντική εργασία στις σουηδικές φάρμες. Μια λεπτομερής μελέτη του νέου αυτού project αναμένεται να παρουσιαστεί το Φεβρουάριο του 2015.

Καθώς η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη συνεχίζεται, οι κυβερνήσεις της ΕΕ εμφανίζονται συνεχώς με όλο και πιο τρελές ιδέες για το πως θα ενσωματωθούν οι πρόσφυγες στις τοπικές κοινωνίες.

Η Σουηδική κυβέρνηση π.χ. πρότεινε οι μετανάστες που ζητούν άσυλο να τους προσφέρεται “εθελοντική” εργασία – υποχρεωτικά – στα αγροκτήματα της χώρας.

Σε αντάλλαγμα θα λάβουν στέγαση που θα τους παρέχουν οι “εργοδότες” τους, επαγγελματική πείρα και γλωσσικές δεξιότητες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Για κάποιο λόγο η σουηδική κυβέρνηση έχει δει μια τέτοια πολιτική ως πολύ κερδοφόρα παρά το ότι η όλη διαδικασία θα κοστίσει στους Σουηδούς φορολογούμενους περίπου 17.600 κορόνες (πάνω από 2.000 δολάρια) το μήνα.

Η κυβέρνηση πιστεύει πως η Ένωση Αγροτών ανοίγει φανταστικές προοπτικές για τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον υπ. Πολιτισμού της χώρας.

Ωστόσο, οι Σουηδοί αγρότες δεν φαίνεται να είναι και πολύ ενθουσιασμένοι με την ιδέα του να κερδίσουν δωρεάν εργασία με αυτό τον τρόπο.

Μόνο ένας στους δέκα από τα 170.000 μέλη της Ένωσης δήλωσε πως δεν θα απέκλειε τη δυνατότητα να πάρει τέτοιους “εργαζόμενους” και να τους φιλοξενεί στο σπίτι του…

Σχετικά άρθρα