Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης δεν αποσύρονται από τη Συρία

Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης δεν αποσύρονται από τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (Ιράν),

Ο Ιρανός ανταποκριτής Χασάν Σεμσαντί (Hassan Shemshadi), ο οποίος βρίσκεται στη Συρία, διέψευσε τους ισχυρισμούς δυτικών Μέσων ότι οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης, που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, θα αποσυρθούν από τη χώρα.

Πριν μερικές ημέρες το Bloomberg μετέδωσε ότι το Ιράν είχε αρχίσει την απόσυρση των επίλεκτων δυνάμεών του από τη Συρία εξαιτίας των υψηλών απωλειών ανδρών του στις μάχες.

“Ένας λόγος που το Ιράν αποσύρεται από τη Συρία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, είναι γιατί πολλοί αξιωματικοί σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις άγριες μάχες”, μετέδωσε το Bloomberg επικαλούμενο Αμερικανούς στρατιωτικούς.

Το ρωσικό Sputnik επικοινώνησε με τον Σεμσαντί, ανταποκριτή των κρατικών Μέσων του Ιράν, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία ως πολεμικός ανταποκριτής. Ο Ιρανός δημοσιογράφος διέψευσε το Bloomberg λέγοντας ότι αυτό το ρεπορτάζ είναι “εντελώς ψέμα”.

“Τώρα τελευταία αυτού του είδους οι προβοκάτσιες και η διάδοση ψευδών ειδήσεων έχουν αυξηθεί… Ο σκοπός τέτοιων ρεπορτάζ είναι να προκαλέσουν διχασμό στις γραμμές του στρατού της Συρίας και της εθνικής πολιτοφυλακής, να δημιουργήσουν αμφιβολίες και να αποδυναμώσουν την αξιοπιστία τους και να κάνουν ζημιά στις μονάδες που πολεμάνε ενάντια στην τρομοκρατία”, είπε ο Ιρανός δημοσιογράφος στο Sputnik.

“Οι ιρανικές δυνάμεις, οι Φρουροί της Επανάστασης, δεν σχεδιάζουν να αποσυρθούν από τη Συρία, το αντίθετο μάλιστα, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της συριακής κυβέρνησης για βοήθεια στον αγώνα της ενάντια στην τρομοκρατία, το Ιράν αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του στη Συρία. Συνεχίζουν να μάχονται σκληρά στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τους άλλους ισλαμιστές τρομοκράτες σε όλα τα μέτωπα”, είπε ο Σεμσαντί.

Ο ίδιος δημοσιογράφος επιβεβαίωσε ότι οι απώλειες μεταξύ των Ιρανών είναι υψηλότερες από ό,τι στο παρελθόν, αλλά αυτό το γεγονός έχει λίγο να κάνει με την κινητοποίηση των Ιρανών, που ήδη έχουν βοηθήσει τον στρατό της Συρίας να απελευθερώσει 500 τετραγωνικά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές.

Παρά τις επιτυχίες γύρω από το Χαλέπι, οι Ιρανοί αντιμετωπίζουν ισχυρή αντίσταση από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους χορηγούς τους από το εξωτερικό.

“Υπάρχει πρόοδος, αλλά οι υποστηρικτές των τρομοκρατών δεν εφησυχάζουν, τους παρέχουν στρατιωτική βοήθεια. Τους στέλνουν σύγχρονο οπλισμό και ενισχύσεις πεζικού” είπε ο Σεμσαντί στο Sputnik.

Αυτό με τις ενισχύσεις πεζικού έχει μεγάλο ενδιαφέρον. “Δένει” με θέμα που έχει δημοσιεύσει το TRIBUNE, ότι Τούρκοι στρατιώτες ντυμένοι ως τζιχαντιστές βρίσκονται στο Χαλέπι και στα περίχωρά του.

Σχετικά άρθρα