Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία διέψευσε ότι δίνει όπλα στον FSA στη Συρία

Η Ρωσία διέψευσε ότι δίνει όπλα στον FSA στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ρωσία δεν εφοδιάζει με οπλισμό την οργάνωση Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), δήλωσε ο Βλαντίμιρ Κόζιν, σύμβουλος του προέδρου της Ρωσίας για ζητήματα στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο εάν η Μόσχα προμηθεύει με όπλα τους ενόπλους αυτής της συριακής οργάνωσης, ο Κόζιν απάντησε μονολεκτικά «όχι».

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) ξεκίνησε από αξιωματικούς και στρατιώτες του στρατού της Συρίας που στασίασαν κατά της κυβέρνησης Άσαντ και αρχικά θεωρούνταν η μετριοπαθής αντιπολίτευση.

Όταν άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ο FSA έχανε συνεχώς δυνάμεις που “μεταγράφονταν” στις τζιχαντιστικές συμμορίες.

Στο τέλος ο FSA συμμάχησε με την Αλ Κάιντα και από κοινού σχημάτισαν τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), εξοπλιζόμενο και υποστηριζόμενο κυρίως από την Τουρκία.

Οι Ρώσοι διέψευσαν μια “είδηση” που κυκλοφόρησε παγκοσμίως, ότι εξόπλισαν κάποιες ένοπλες ομάδες του FSA. Το πιθανότερο είναι οι Ρώσοι να εξόπλισαν πρώην FSA που τώρα έχουν συμμαχήσει με τους Κούρδους. Αλλά τον ίδιο τον FSA με τίποτα, εκεί “παίζει μπάλα” η Τουρκία και ο Ερντογάν.

Σχετικά άρθρα