Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα συνεχίζει την εισβολή στο Ιράκ – Στέλνει ενισχύσεις!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχμέτ Νταβούτογλου, Ιράκ, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

O πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε πως η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα έναντι στις επιθέσεις στο στρατόπεδο Μπασίκ στο Ιράκ και ότι η νομιμότητα της παρουσίας του τουρκικού στρατού “δεν είναι υπό συζήτηση”.

Η Άγκυρα έχει στείλει ενισχύσεις στις δυνάμεις της στο βόρειο Ιράκ με σκοπό την προστασία των Τούρκων εκπαιδευτών και την ενίσχυση της στρατιωτικής της παρουσίας στη χώρα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Νταβούτογλου.

Στις 4 Δεκεμβρίου η Τουρκία ανέπτυξε 150 περίπου στρατιώτες και 25 άρματα μάχης σε μια βάση στην Ιρακινή επαρχία της Νινευί χωρίς την έγκριση της Βαγδάτης που κήρυξε την ανάπτυξη αυτή ως παράνομη.

“Έχουμε λάβει τα αναγκαία μέτρα κατά των επιθέσεων στο στρατόπεδο Μπασίκ. Η παρουσία Τούρκων στρατιωτών θα παραμείνει εκεί. Αναδιοργανωθήκαμε και στείλαμε ενισχύσεις για την προστασία του στρατοπέδου. Ο στρατός μας δεν θα συμμετάσχει σε καμία μάχη, καθώς βρίσκονται εκεί απλώς για να εκπαιδεύσουν τοπικές δυνάμεις. Η νομιμότητα της παρουσίας τους (εκεί) δεν είναι υπό συζήτηση” δήλωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Haber.

Το Σάββατο το ιρακινό υπ. Εξωτερικών ανακοίνωσε πως υπέβαλε επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καλώντας τα Ηνωμένα Έθνη να διασφαλίσουν την άμεεση απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το Ιράκ.

Την ίδια μέρα η Ρωσία εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Βαγδάτης και των δράσεων τη που ευθυγραμμίζονται με το Διεθνές Δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικά άρθρα