Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: “Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος” ενάντια στους τζιχαντιστές – Ειρωνεύονται οι Ρώσοι!

ΗΠΑ: “Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος” ενάντια στους τζιχαντιστές – Ειρωνεύονται οι Ρώσοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Βιτάλι Τσούρκιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πεντάγωνο, Ρωσία, Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Αναταραχή προκλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έπειτα από αμερικανική ανακοίνωση ότι ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος θα πάρει καιρό, είπε ο Ρώσος αντιπρόσωπος στα Ηνωμένα Έθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, μετά την ολοκλήρωση μια σύσκεψης υψηλόβαθμων Αμερικανών στρατιωτικών στο Πεντάγωνο.

“[Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί] είπαν ότι θα είναι ένας σοβαρός μακρύς πόλεμος. Ωστόσο, αρκετοί εταίροι [στο Συμβούλιο Ασφαλείας] απλά έμειναν εμβρόντητοι – Πώς και αυτό; Κοιτάξτε, δεν είναι και τόσοι πολλοί από δαύτους. Βομβαρδίζετε εκεί εδώ και ένα χρόνο… και λέτε τώρα ότι κανείς δεν ξέρει πότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει”, είπε ο Τσούρκιν μιλώντας στο RIA Novosti.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Διεθνής Συνασπισμός του οποίου ηγούνται βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία από τον Αύγουστο του 2014. Η εν λόγω εκστρατεία δεν έχει την έγκριση της συριακής κυβέρνησης ή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα