Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε αεροδρόμιο κοντά στη Δαμασκό

Ο στρατός της Συρίας απελευθέρωσε αεροδρόμιο κοντά στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ, Τζιχαντιστές,

Ο στρατός της Συρίας, υποστηριζόμενος από φιλοκυβερνητικούς παραστρατιωτικούς, ανέκτησε τον έλεγχο του στρατιωτικού αεροδρομίου του Μαρντζ Αλ Σουλτάν (Mardj Al Sultan) κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που μίλησε τη Δευτέρα στο RIA Novosti.

“Η αεροπορική βάση στο Μαρντζ Αλ Σουλτάν απελευθερώθηκε. Οι τρομοκράτες του Μετώπου Αλ Νούσρα και της Τζαΐς Αλ Ισλάμ υποχώρησαν. Δεκάδες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν”, είπε η πηγή στο RIA Novosti.

Το Μαρντζ Αλ Σουλτάν βρίσκεται στη Ντούμα, μια πόλη 18 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό. Ήταν ισχυρό προπύργιο της οργάνωσης Τζαΐς Αλ Ισλάμ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός της Συρίας και παραστρατιωτικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν και μια ζώνη ασφαλείας γύρω από τη βάση. Το μηχανικό του στρατού έχει αρχίσει ήδη να καθαρίζει τις νάρκες.

Στις 10 Νοεμβρίου ο συριακός στρατός με την αεροπορική βοήθεια της Ρωσίας κατάφερε να σπάσει την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου Κουέιρες, στο ανατολικό Χαλέπι.

Η βάση στο Κουέιρες πολιορκούνταν από τους τζιχαντιστές περισσότερο από τρία χρόνια. Η φρουρά του αεροδρομίου, αποτελούμενη από 1.000 στρατιώτες και αξιωματικούς, απέκρουσε σε όλο αυτό το διάστημα περισσότερες από 400 επιθέσεις σκοτώνοντας περίπου 1.500 τζιχαντιστές.

Σχετικά άρθρα