Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βάλς – Σαρκοζί: Η Λεπέν ηττήθηκε, αλλά είναι ακόμη δυνατή και επικίνδυνη

Βάλς – Σαρκοζί: Η Λεπέν ηττήθηκε, αλλά είναι ακόμη δυνατή και επικίνδυνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εθνικό Μέτωπο, Εκλογές, Μανουέλ Βαλς, Μαρίν Λεπέν, Νικολά Σαρκοζί,

Παρά την ήττα της Μαρίν Λεπέν και το Εθνικού Μετώπου στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Γαλλία, ο πολιτικός κόσμος εξακολουθεί να ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς στην χώρα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βάλς, ανακοινώνοντας την ήττα του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας σε όλες τις περιφέρειες, επεσήμανε ότι “ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει η ακροδεξιά δεν έχει εξαλειφθεί, απέχουμε πολύ από αυτό”.

Όπως εξήγησε δεν υπάρχει ανακούφιση και διάθεση για θριαμβολογία μιας και η νίκη της Λεπέν στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών είναι ακόμα νωπή.

Τα υψηλά ποσοστά του Εθνικού Μετώπου συνιστούν μία προειδοποίηση προς όλα τα συστημικά κόμματα, δήλωσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς, Νικολά Σαρκοζί, μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls για τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία.

«Η κινητοποίηση υπέρ των υποψηφίων μας δεν πρέπει να μας επιτρέψει να ξεχάσουμε το μήνυμα που έστειλε ο γαλλικός λαός στον πρώτο γύρο των εκλογών» συνέχισε ο Σαρκοζί.

«Πρέπει να κάνουμε μία βαθιά συζήτηση για τα προβλήματα των Γάλλων και να αναζητήσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις» πρόσθεσε, εστιάζοντας κυρίως στην ανεργία και την ασφάλεια.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μαρίν Λεπέν δεν αποκλείεται να βρεθεί στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας σε 16 μήνες, εάν κάτι δεν αλλάξει σημαντικά στην πολιτική ζωή της χώρας.

Σχετικά άρθρα