Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος Τσεχίας: Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος!

Πρόεδρος Τσεχίας: Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γκέερτ Βίλντερς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλάμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μίλος Ζέμαν, Μουσουλμάνοι, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τσεχία,

Ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, αντιτάχθηκε σθεναρά στην ιδέα να ενταχθεί η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι συμπεριφέρεται ως σύμμαχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παρά ως εταίρος της Δύσης.

Οι δηλώσεις του Τσέχου Προέδρου έγιναν μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη βόρεια Βοημία.

Ο Ζέμαν καταδίκασε τις Αρχές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απόφασή τους να δώσουν 3,2 δισ. δολάρια οικονομική βοήθεια στην Τουρκία, ώστε να κρατήσει τους πρόσφυγες σε τουρκικό έδαφος εμποδίζοντάς τους να περάσουν στην Ευρώπη.

“Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πριν καταρρεύσει, επίσης πλήρωνε φόρο στους βαρβάρους [για να μην εισέλθουν στην επικράτειά της]”, είπε ο Μίλος Ζέμαν, προσθέτοντας ότι η Τουρκία ενεργεί περισσότερο ως σύμμαχος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος παρά ως σύμμαχος της Δύσης, αν και είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Ζέμαν εξήγησε τη στάση του, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία μπορεί να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες σε εδάφη όπου οι πλειονότητες των πληθυσμών και των δύο εθνών έχουν κοινή θρησκεία το Ισλάμ και δεν υπάρχουν πολιτιστικά σύνορα μεταξύ των δύο πλευρών.

“Ο κίνδυνος δεν βρίσκεται στο Ισλάμ τόσο αλλά στη μεταφορά των μουσουλμανικών ηθών στην Ευρώπη”, επεσήμανε.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η Τουρκία δεν είναι ευρωπαϊκό έθνος και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Ζέμαν δεν είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός που είναι αντίθετος με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς υποστήριξε ότι ακόμα και οι μη φανατικοί μουσουλμάνοι που έρχονται στην Ευρώπη, φέρνουν μαζί τη θρησκεία και τα πιστεύω τους, που δεν είναι δυτικά και δεν έχουν καμία σχέση με τον διαφωτισμό.

Σχετικά άρθρα