Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που συνελήφθη – Η σχέση του με την Ελλάδα

Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που συνελήφθη – Η σχέση του με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Lamda Development, Διαφθορά, Κίνα, Ξενοδοχείο Χίλτον,

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται Κινέζος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Όπως αναφέρει το money.cnn.com, ο Κινέζος επιχειρηματίας αγνοούνταν τις τρεις τελευταίες ημέρες, με την εταιρεία του, Guo Guangchang, να ανακοινώνει πως συμμετείχε στις έρευνες που διεξήγαγαν οι δικαστικές αρχές της χώρας.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στο μυστήριο με “εξαφανισμένα” στελέχη και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι προηγούμενες υποθέσεις φάνηκε να συνδέονται με εκστρατεία κατά της διαφθοράς που δρομολόγησε ο πρόεδρος President Xi Jinping το 2013.

Πως σχετίζεται όμως ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που από αγνοούμενος έγινε… συλληφθείς, με την χώρα μας; Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή Live News, του E tv, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο επιχειρηματίες είχε μεγάλες επενδυτικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως οι κατηγορίες για διαφθορά που αντιμετωπίζει ο Guo Guangchang στη χώρα του, δεν αφορούν φυσικά στις ελληνικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, οι οποίες πραγματικά κάνουν τη διαφορά με τις διεθνείς επιχειρηματικές τους σχέσεις.

Ο επιχειρηματικός όμιλος του Κινέζου δισεκατομμυριούχου, λοιπόν, ο οποίος σταμάτησε την δραστηριότητά του στο Χρηματιστήριο της Σανγκάης, κατέχει κατέχει περίπου το 14% της ελληνικής εταιρείας Folli – Follie. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει ένα δυνατό “άνοιγμα” στην Κινεζική αγορά.

Ο Guo Guangchang συνεργάζονταν ακόμη με την Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είχε αγοράσει το Club Mediterraneo, ήταν από τους υποψήφιους για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το αεροδρόμιο του Καστελίου, ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για πολλές επενδύσεις στη χώρα μας.

Μία από αυτές, ήταν και η πλέον… “ηχηρή”, αφού όπως αποκάλυψε η εκπομπή Live News, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος σχεδίαζε να αγοράσει το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton, το οποίο η Alpha Bank έχει βγάλει… στο σφυρί.

Σχετικά άρθρα