Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τριγμοί στην Γερμανία: Ο Γκάμπριελ καρφώνει τη Μέρκελ για την άνοδο Λεπέν

Τριγμοί στην Γερμανία: Ο Γκάμπριελ καρφώνει τη Μέρκελ για την άνοδο Λεπέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Άνγκελα Μέρκελ, Γαλλία, Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Λιτότητα, Μαρίν Λεπέν,

Η πολιτική της λιτότητας ενίσχυσε την άκρα δεξιά στη Γαλλία, τονίζει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κάνοντας επίθεση στην στάση της κυβερνητικής του εταίρου, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η πολιτική των περικοπών της καγκελαρίου Μέρκελ συνέβαλε στην ενίσχυση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία.

Ο κ. Γκάμπριελ υποστηρίζει ότι προειδοποίησε επανειλημμένως την Μέρκελ για τις συνέπειες του «να θέλει να υπαγορεύει στη Γαλλία την πολιτική των περικοπών».

Εάν οι Γερμανοί συντηρητικοί άκουγαν τις συμβουλές του, τότε η κυρία Λεπέν δεν θα έφτανε ποτέ τόσο μακριά, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατηγόρησε την αυστηρή πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη. «Στη μάχη μας κατά των εθνικιστών θα πρέπει να αλλάξουμε την πορεία που ακολουθεί η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Θα πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο όπου οι υπερχρεωμένες χώρες αισθάνονται υπό κηδεμονία και την ίδια ώρα οι πλεονασματικές χώρες εξοργίζονται επειδή πρέπει να παρέχουν συνεχώς νέας δάνεια», τονίζει ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών.

«Το κοινωνικό ζήτημα είναι η πραγματική πυριτιδαποθήκη που τινάζει στον αέρα το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. “Όποιος κλείνει τα μάτια του σε αυτό, γίνεται νεκροθάφτης της ΕΕ», υπογραμμίζει ο Ζ. Γκάμπριελ.

Ακόμη, επίθεση εξαπέλυσε κατά της Α. Μέρκελ και της Χριστιανικής Ένωσης ο πρόεδρος του SPD για την πολιτική έναντι των προσφύγων, ρίχνοντας στους κυβερνητικούς του εταίρους υποκρισία και διπλή στρατηγική.

Τέλος, έκανε σαφές ότι θα πρέπει να είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού των νεοαφιχθέντων προσφύγων.

Σχετικά άρθρα