Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Έχουμε μπει στην Ευρώπη από το 2012 – Έχουμε παντού πυρήνες!

Ισλαμικό Κράτος: Έχουμε μπει στην Ευρώπη από το 2012 – Έχουμε παντού πυρήνες!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ευρώπη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται με κείμενο που δημοσίευσε πριν ένα χρόνο, ότι έχει στείλει στην Ευρώπη εδώ και πάρα πολύ καιρό άρτια εκπαιδευμένους τζιχαντιστικούς πυρήνες, ήδη από το 2012, οι οποίοι βρίσκονται εν ύπνω.

Σε ένα μανιφέστο 99 σελίδων που δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος πριν ένα χρόνο (Ιανουάριος 2015), το οποίο τιτλοφορείται “Μαύρες Σημαίες από τη Ρώμη”, η οργάνωση περιγράφει την επιθυμία της να προκαλέσει μια πανευρωπαϊκή ανταρσία, ή μάλλον καλύτερα ένα πανευρωπαϊκό αντάρτικο μουσουλμάνων.

Στο “Μαύρες Σημαίες από τη Ρώμη” αναφέρεται ότι πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία κατάφεραν να εισέλθουν στην Ιταλία ήδη από το 2012 και ανάμεσά τους ήταν τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Από εκεί πέρασαν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οι εν λόγω τζιχαντιστές είχαν ξεκάθαρες εντολές να δημιουργήσουν κρυφούς πυρήνες και να περιμένουν μέχρι να κληθούν από τον ηγέτη τους, τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, για να δράσουν.

Το “Μαύρες Σημαίες από τη Ρώμη” ισχυρίζεται ότι οι τζιχαντιστές που εισήλθαν από το 2012 στην Ευρώπη είναι άριστα εκπαιδευμένοι στο αντάρτικο πόλεων.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αυτοί οι τζιχαντιστές δεν έχουν καμία σχέση με τους παλιούς τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που ήταν ανεκπαίδευτοι και αναλώσιμοι, σημειώνοντας ότι οι δυτικές υπηρεσίες δεν έχουν ποτέ αντιμετωπίσει επαγγελματικά εκπαιδευμένους τζιχαντιστές με πολεμική εμπειρία.

“Αυτοί οι νεαροί Ευρωπαίοι έχουν εκπαιδευτεί επαγγελματικά και ειδικά στις συνθήκες μάχης που θα αντιμετωπίσουν μέσα στην Ευρώπη”, αναφέρει το μανιφέστο. Προσοχή. Αναφέρεται σε Ευρωπαίους μουσουλμάνους τζιχαντιστές, που εκπαιδεύτηκαν στη Μέση Ανατολή, και επέστρεψαν στην Ευρώπη ανάμεσα σε πρόσφυγες.

Στο ίδιο κείμενο διαβάζουμε ότι οι τοποθεσίες διαμονής των τζιχαντιστών που συνιστούν τους εν ύπνω πυρήνες είναι άγνωστες.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν από την Αστυνομία είναι καλά οπλισμένοι και μπορούν να ανταποδώσουν σε μάχη ομαδικά.

“Υπάρχουν μικροί στρατοί της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε κάθε χώρα της Ευρώπης από τα τέλη του 2014 και οι υπηρεσίες πληροφοριών ούτε που το γνωρίζουν”, αναφέρει το “Μαύρες Σημαίες από τη Ρώμη”.

Σχετικά άρθρα