Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δίκτυο κατασκόπων “καρφώνει” στον Πούτιν τις θέσεις των τουρκόφιλων τζιχαντιστών

Δίκτυο κατασκόπων “καρφώνει” στον Πούτιν τις θέσεις των τουρκόφιλων τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αίγυπτος, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι φιλότουρκοι τζιχαντιστές στη βορειοδυτική Συρία, που έχουν γίνει ο κύριος στόχος των ρωσικών βομβαρδισμών, μέσω δημοσιεύματος στο σάιτ Zaman Al Wasl διαρρέουν ότι η Μόσχα έχει πράκτορες και πληροφοριοδότες της ορισμένους οπλαρχηγούς του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι οποίοι “καρφώνουν” στις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών τους στόχους που χτυπάνε τα ρωσικά αεροσκάφη.

Οι συγκεκριμένοι έδωσαν στους Ρώσους σημαντικές πληροφορίες για κινήσεις των “μετριοπαθών” τζιχαντιστών, θέσεις στρατοπέδων, ονόματα οπλαρχηγών και στοιχεία για τον οπλισμό των ένοπλων ομάδων, αναφέρει το σάιτ.

Στην όλη υπόθεση το δημοσίευμα εμπλέκει και την Αίγυπτο, ισχυριζόμενο ότι οι ίδιοι οπλαρχηγοί του FSA έχουν επαφές και με τις αιγυπτιακές μυστικές υπηρεσίες και στο παρελθόν έχουν επισκεφτεί και το Κάιρο.

Οι σχέσεις Αιγύπτου και Τουρκίας κάθε άλλο παρά φιλικές είναι. Η Αίγυπτος έχει καταγγείλει την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά και βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή.

Η Αίγυπτος επίσης έχει συμμαχήσει με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Προφανώς οι τουρκικοί κύκλοι προσπαθούν να εμπλέξουν την Αίγυπτο στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία για τους δικούς τους λόγους.

Σχετικά άρθρα