Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

100.000 νέους στρατιώτες ψάχνει να βρει ο Άσαντ να στείλει στον πόλεμο

100.000 νέους στρατιώτες ψάχνει να βρει ο Άσαντ να στείλει στον πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Οι νεαροί άνδρες έχουν εξαφανιστεί από τους δρόμους της Δαμασκού, πρωτεύουσας της Συρίας, επειδή η στρατονομία και η στρατολογία έχουν ξαμοληθεί και όποιον βρίσκουν σε στρατεύσιμη ηλικία τον “τσιμπάνε” και τον στέλνουν στο μέτωπο.

Δημοσιογραφικές πηγές μέσα από τη συριακή πρωτεύουσα αναφέρουν ότι στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο γυναίκες, κορίτσια, μεσήλικες άνδρες, μαθητές και φοιτητές και ηλικιωμένοι, όπως και στρατιωτικοί. Όλος ο κόσμος δηλαδή, πέρα από τις στρατεύσιμες ηλικίες.

Ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας χρειάζεται εφεδρείες. Πολλοί νέοι άνδρες, περίπου 70.000, υπολογίζεται ότι πολεμάνε με τους τζιχαντιστές, “σκληρούς” και “μετριοπαθείς”.

Από εκεί και πέρα, χιλιάδες νέοι Σύροι έχουν λιποτακτήσει. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, το 50% των Σύρων προσφύγων που πέρασαν μέσα στο 2015 στην Ευρώπη είναι μόνοι άνδρες. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι λιποτάκτες ή ανυπότακτοι.

Ωστόσο, το υπουργείο Αμύνης της Συρίας έχει βάλει στόχο να στρατολογήσει 100.000 νέους στρατιώτες για να νικήσει τους τζιχαντιστές. Στις λίστες της στρατολογίας υπάρχουν 80.000 νέοι άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία, τους οποίους και αναζητούν στις περιοχές που ελέγχει η κυβέρνηση.

Η στρατολογία μαζί με την στρατονομία έχουν αρχίσει τις εφόδους σε λεωφορεία, σε δημόσιους χώρους συναθροίσεως, στήνουν μπλόκα στους δρόμους, τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να μπαίνουν και στα σπίτια των ανυποτάκτων. Όσων τα ονόματα βρίσκονται στις λίστες κατάταξης, επιστρατεύονται αμέσως και στέλνονται στα κέντρα εκπαίδευσης.

Από την αρχή του πολέμου στη Συρία (2011) οι κυβερνητικές δυνάμεις υπολογίζεται ότι έχουν χάσει, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2015, 90.812 στρατιώτες, αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς.

Οι απώλειες των ισλαμιστών – τζιχαντιστών εξεγερθέντων, συνολικά, ανέρχονται στους 83.234 άνδρες μέχρι τον Νοέμβριο του 2015.

Το 2011 οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας αριθμούσαν στο σύνολό τους 295.000 οπλίτες και αξιωματικούς ενώ το 2014 η δύναμη αυτή είχε μειωθεί στους 178.000.

Κάθε χρόνο 250.000 νέοι άνδρες στη Συρία συμπληρώνουν την ηλικία των 18 ετών, άρα είναι στρατεύσιμοι, ενώ η χώρα πριν τον πόλεμο μπορούσε σε γενική επιστράτευση (18 έως 49 ετών) να κινητοποιήσει μια δύναμη 9.939.661 ανδρών σε σύνολο πληθυσμού σχεδόν 18.000.000 ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα