Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ξεσκίζει και αποκεφαλίζει μπλόγκερ – δημοσιογράφους στη Συρία

Το Ισλαμικό Κράτος ξεσκίζει και αποκεφαλίζει μπλόγκερ – δημοσιογράφους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει νέο λουτρό αίματος στην ανατολική Συρία εις βάρος αμάχων, αντιφρονούντων και ακτιβιστών μπλόγκερ δημοσιογράφων.

Κάνει εφόδους σε σπίτια της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, και συλλαμβάνει πολλές γυναίκες δίχως να εξηγεί τους λόγους, μεταδίδει το συριακό σάιτ Madar Al Youm.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με το Madar Al Youm, οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επέβαλαν πρόστιμο σε γυναίκα 500.000 λίρες Συρίας (περίπου 2070 ευρώ) επειδή επιτέθηκε σε έναν τζιχαντιστή με το… παπούτσι της.

Να σημειωθεί εδώ ότι στην εμπόλεμη Συρία ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι κοντά στις 10.000 λίρες (κάτι παραπάνω από 40 ευρώ), ενώ το χτύπημα με παπούτσι στον αραβικό κόσμο είναι μια από τις πιο προσβλητικές χειρονομίες.

Το συριακό σάιτ γράφει ότι το Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες ημέρες έχει εξαπολύσει διώξεις εναντίον πολιτών που ζουν στην Ντέιρ Αλ Ζουρ και τζιχαντιστές έχουν εισβάλει σε πολλά σπίτια.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και πολλές γυναίκες για τις οποίες το Ισλαμικό Κράτος δεν εξηγεί γιατί τις πιάνει.

Σε εφόδους σε σπίτια του χωριού Ας Σιχέλ, στα ανατολικά της Ντέιρ Αλ Ζουρ, το Ισλαμικό Κράτος είπε ότι έψαχνε να βρει άνδρες που συνεργάζονται με “αποστάτες” που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Συνέλαβαν και ένα χωρικό στο Αλ Ασαράχ επειδή έβρισε τους αρχηγούς της οργάνωσης.

Στην Αμπού Καμάλ το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τέσσερις άνδρες. Τους δύο σε μια πλατεία και τους άλλους δύο σε έναν οδικό κόμβο.

Ο Σύρος ακτιβιστής δημοσιογράφος Σαάντ Αλ Νταΐρι μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος επικοινώνησε με την οικογένεια του 18χρονου Χασέμ Χατέμ Αλ Ομαΐρ και τους ενημέρωσε ότι εκτέλεσε τον γιο τους επειδή συνεργαζόταν με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τον ακτιβιστή δημοσιογράφο Μαχμούντ Κιντίρ Ας Σαμπάν, δένοντάς τον ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα που κινήθηκαν με ταχύτητα σε αντίθετη κατεύθυνση, σχίζοντας τον κάθετα στη μέση.

Την είδηση αυτή σας την έχουμε ήδη μεταδώσει, δίχως να γνωρίζουμε το όνομα του θύματος (διαβάστε εδώ).

Στην προηγούμενη ανάρτηση σάς είχαμε γράψει ότι εκτελέστηκε με αυτό τον φρικιαστικό τρόπο κατηγορούμενος ότι συνεργαζόταν με την κυβέρνηση της Συρίας, ωστόσο, σύμφωνα με το Madar Al Youm οι κατηγορίες ήταν ότι επικοινωνούσε με ξένες δυνάμεις.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε και άλλους ακτιβιστές – δημοσιογράφους – blogger στην ίδια περιοχή.

Ο Μουσταφά Χας, γνωστός με το ψευδώνυμο Στηβ, και ένας πρώην ανταποκριτής του Sham News, οδηγήθηκαν από τους τζιχαντιστές στην κορυφή ενός πύργου ζωσμένοι με εκρηκτικά και εκεί τους ανατίναξαν.

Σχετικά άρθρα