Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που αναζητούνται στην Ελβετία – Συναγερμός και φόβος!

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που αναζητούνται στην Ελβετία – Συναγερμός και φόβος!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γενεύη, Ελβετία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι ελβετικές Αρχές για τον εντοπισμό τεσσάρων τζιχαντιστών μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι λέγεται ότι σχετίζονται με το μακελειό στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, που σκόρπισε το θάνατο σε 130 ανθρώπους και συγκλόνισε όχι μόνο Γαλλία αλλά όλο τον δυτικό κόσμο.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, οι ελβετικές Αρχές αύξησαν το επίπεδο συναγερμού στη Γενεύη έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν ότι τέσσερις ύποπτοι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στην περιοχή, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία που απεικονίζει τέσσερις άνδρες με υψωμένο το δείκτη του χεριού τους, κάνοντας τη χαρακτηριστική χειρονομία των ισλαμιστών που σημαίνει “ο Θεός είναι ένας”.

Η εικόνα των τεσσάρων καταζητούμενων τζιχαντιστών δημοσιεύθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Tribune de Genève, σε δημοσίευμα της οποίας αναφέρεται ότι οι εικονιζόμενοι ενδέχεται να διατηρούν διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια στιγμή, το ίδιο Μέσο επισημαίνει πως οι ύποπτοι που βρίσκονται σε ελβετικό έδαφος πιθανολογείται ότι είναι έξι.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ένα όχημα που έφερε βελγικές πινακίδες με δύο επιβαίνοντες πέρασε τα σύνορα της Ελβετίας την νύχτα της περασμένης Τρίτης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Le Temps, ένα γκρι Clio εντοπίστηκε κοντά στην πλατεία Place du Cirque στη Γενεύη, το οποίο φυλάσσεται από δύο αστυνομικούς που είναι οπλισμένοι με πολυβόλα, ενώ ο οδηγός του ανακρίνεται από την ελβετική Αστυνομία.

«Με βάση πληροφορίες που έλαβε, η αστυνομία της Γενεύης αύξησε το επίπεδο επιφυλακής της και τον αριθμό των αστυνομικών που περιφρουρούν καίρια σημεία της πόλης», δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας της Γενεύης στο Reuters.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος για θέματα ασφαλείας στον ΟΗΕ στην Γενεύη δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι οι ελβετικές Αρχές αναζητούν τέσσερις υπόπτους που εκτιμάται ότι παραμένουν στην πόλη, η οποία όπως είπε δεύτερος αξιωματούχος βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού.

«Στο πλαίσιο ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, η αστυνομία της Γενεύης και οι υπόλοιπες υπηρεσίες αναζητούν ανθρώπους με την περιγραφή που έχει δοθεί από την Ελβετική Συνομοσπονδία», ανέφερε ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας ασφαλείας στη Γενεύη.

Βέβαια, επισημαίνεται πως δεν έχει αποσαφηνιστεί από την ανακοίνωση αν οι ύποπτοι συνδέονται με τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ εκπρόσωπος της υπηρεσίας δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Εντούτοις, αξιωματούχους του ΟΗΕ δήλωσε πως στην Γενεύη έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και έχουν ληφθεί «ασυνήθιστα» μέτρα για την περιοχή, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Ασφαλείας και Οικονομίας, Εμανουέλ Λο Βέρσο, δήλωσε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός αστυνομικών στους δρόμους της καντονιού της Γενεύης, τονίζοντας ότι είναι όλοι ένοπλοι και επισημαίνοντας πως «η απειλή από ασαφής έχει γίνει πιο συγκεκριμένη και πραγματική».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα ασφαλείας αναφέρεται πως «οι αρχές της Γενεύης έλαβαν ενημέρωση από τη Συνομοσπονδία την αναφορά για την πιθανή παρουσία τεσσάρων υπόπτων στην Γενεύη. Οι έρευνες διεξάγονται σε στενή συνεργασία με τις εθνικές και διεθνείς υπηρεσίες, προκειμένου να εντοπιστούν και να ανακριθούν τα άτομα αυτά».

Σχετικά άρθρα