Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι σύμμαχοι του Ερντογάν στη Συρία επίσημα ζητούν ένα Ισλαμικό Κράτος

Οι σύμμαχοι του Ερντογάν στη Συρία επίσημα ζητούν ένα Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αχράρ Αλ Σαμ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Σαουδική Αραβία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το “μετριοπαθές” παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συμμετοχή της στη διάσκεψη της συριακής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης που διοργάνωσε η Σαουδική Αραβία, στην πρωτεύουσά της Ριάντ, διακήρυξε ότι στόχος της είναι να ιδρυθεί στη Συρία “ισλαμικό κράτος”.

Η Αχράρ Αλ Σαμ είναι μια τζιχαντιστική οργάνωση ανοιχτά υποστηριζόμενη από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις λεγόμενες “μετριοπαθείς” τζιχαντιστικές οργανώσεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ένοπλη συμμορία που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα. Το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία είναι το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Να σημειωθεί εδώ ότι Αλ Νούσρα, Αχράρ Αλ Σαμ και Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) είναι σύμμαχοι μεταξύ τους και έχουν συγκροτήσει τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), που κυριαρχεί στη βορειοδυτική Συρία. Είναι οι ίδιοι τύποι που βομβαρδίζει η Ρωσία και διαμαρτύρεται για λογαριασμό τους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Αχράρ Αλ Σαμ στην ανακοίνωσή της εξέφρασε την ικανοποίησή της από τη διάσκεψη που διοργάνωσε η Σαουδική Αραβία (η χορηγός της) και επίσης ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία για τη φιλοξενία της διάσκεψης.

Στην ανακοίνωσή της, η Αχράρ Αλ Σαμ εξέδωσε μια λίστα αιτημάτων για την ειρήνευση στη Συρία. Αυτά είναι:

1. Όλες οι ιρανικές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις πρέπει να εγκαταλείψουν τη Συρία.

2. Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (ο κυβερνητικός στρατός) και οι παραστρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις πρέπει να διαλυθούν.

3. Η Συρία πρέπει να παραμείνει ένα κράτος.

4. Η Συρία πρέπει να γίνει ένα Ισλαμικό Κράτος.

5. Καμία διαπραγμάτευση με τη συριακή κυβέρνηση.

6. Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν είναι προτεραιότητα, επειδή οι “μετριοπαθείς” έχασαν μέλη οικογενειών τους πολεμώντας ενάντια στον κυβερνητικό στρατό.

7. Καμία συμφωνία για το πολιτικό μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής δίχως τη συμφωνία της Αχράρ Αλ Σαμ.

Με άλλα λόγια, οι “μετριοπαθείς” σύμμαχοι της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, θέλουν να ιδρύσουν ένα ισλαμικό κράτος στη Συρία, ενώ δεν θεωρούν προτεραιότητά τους να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Να τους χαίρονται όσοι τους υποστήριζαν, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία που τους εξόπλιζε. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Σχετικά άρθρα