Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μουσουλμάνες μαθήτριες από τον Καναδά μέλη στο Ισλαμικό Κράτος

Μουσουλμάνες μαθήτριες από τον Καναδά μέλη στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καναδάς, Μαθητές, Τζιχαντιστές,

Ένα σχολείο μουσουλμάνων θηλέων στο Τορόντο του Καναδά τέθηκε σε αναστολή η λειτουργία του μετά την αποκάλυψη ότι τέσσερις μαθήτριές του εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η σχολή Αλ Χουντά, στα περίχωρα του Τορόντο, είναι αδελφό ίδρυμα με το πακιστανικού Ινστιτούτο Αλ Χουντά και λειτουργεί στον Καναδά από το 2004.

Τέσσερις μαθήτριες, ηλικίας από 16 μέχρι 20 ετών, ξεκίνησαν να ταξιδέψουν προς τη Συρία. Οι τρεις πιάστηκαν στην Τουρκία, μία όμως κατάφερε και έφτασε στη Συρία.

Η αδελφή της μαθήτριας που βρίσκεται στη Συρία δήλωσε: “Είναι πραγματικά τρομακτικό και πολύ επικίνδυνο και υπάρχει κίνδυνος να σκοτωθεί”.

Το σχολείο έχει 160 μαθήτριες σε τάξεις από νηπιαγωγείο, μέχρι το τέλος Λυκείου. Επίσης έχει και τμήματα για ενήλικες που λειτουργούν τα απογεύματα ή τα Σαββατοκύριακα.

Η διεύθυνση του σχολείου δηλώνει άγνοια για το πώς οι τέσσερις νεαρές μουσουλμάνες δικτυώθηκαν με τους τζιχαντιστές και αποφάσισαν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ίδια η διεύθυνση του σχολείου αποφάσισε την αναστολή των μαθημάτων μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα από τη σχετική αποκάλυψη.

Σχετικά άρθρα