Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί Κολομβιανοί, Αυστραλός και Βρετανός μισθοφόροι στην Υεμένη

Νεκροί Κολομβιανοί, Αυστραλός και Βρετανός μισθοφόροι στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, Αυστραλία, Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Κολομβία, Μισθοφόροι, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Η ρεπουμπλικανική φρουρά του στρατού της Υεμένης και οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που μάχονται ενάντια στις δυνάμεις του υποστηριζόμενου από τη Σαουδική Αραβία εξόριστου προέδρου της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι και των Αράβων συμμάχων του, ανακοίνωσαν τον θάνατο 8 ξένων μισθοφόρων που πολεμούσαν στο πλευρό των δυνάμεων του Χάντι.

Οι ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε μάχη στη στρατηγικής σημασίας πόλη Ταΐζ στη νότια Υεμένη, στο στρατόπεδο Ουμάρι.

Οι νεκροί είναι 6 Κολομβιανοί και ο επικεφαλής τους Αυστραλός.

Ο Αυστραλός αναγνωρίστηκε ως ο Φίλιπ Στρίτμαν (Phillip Streetman), ο οποίος προσελήφθη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ηγηθεί ομάδας Κολομβιανών μισθοφόρων ενάντια στους σιίτες επαναστάτες και είναι ο πρώτος Αυστραλός που αναφέρεται νεκρός στην Υεμένη.

Το Al Masdar News μεταδίδει ότι στην ίδια μάχη σκοτώθηκε ακόμα ένας δυτικός μισθοφόρος, πρώην συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού, ο Άρθουρ Κίνγκστον (Arthur Kingston).

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία έχουν προσλάβει Κολομβιανούς μισθοφόρους με δυτικούς αξιωματικούς, επίσης μισθοφόρους, για να πολεμήσουν ενάντια στους σιίτες αντάρτες στην Υεμένη. Συνολικά λέγεται ότι 800 Κολομβιανοί μισθοφόροι μάχονται στην Υεμένη και πληρώνονται 1000 δολάρια την εβδομάδα έκαστος για να μάχονται ενάντια στους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Σχετικά άρθρα