Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς έχουν εξαπλωθεί οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη – Αναλυτικός χάρτης

Πώς έχουν εξαπλωθεί οι τζιχαντιστές στην Ευρώπη – Αναλυτικός χάρτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BusinessInsider, ISIL, ISIS, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ευρώπη, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Ισπανία, Ολλανδία, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάρτης,

Έναν χάρτη με τις περιοχές που έχουν επιτεθεί οι τζιχαντιστές, αυτές που αποκαλύφθηκαν τα σχέδιά τους, όπως επίσης και όσες έχουν συλληφθεί υποστηρικτές τους, παρουσίασε το Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου.

Στον χάρτη αυτό που έδωσε το Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου υπάρχει επισήμανση για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για την Αθήνα.

xartis

Όπως μεταδίδει το Bussiness Insider, το Ινστιτούτο αναφέρει πως το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί εκστρατεία τρομοκρατίας και πόλωσης της Ευρώπης και ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει εμπνεύσει, χρηματοδοτήσει και σκηνοθετήσει τόσο απόπειρες επιθέσεων όσο και επιτυχημένες επιθέσεις στη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βοσνία, το Κόσοβο και την Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2014.

Διαθέτοντας ένα εκτενές δίκτυο ατόμων που στρατολογούν και υποστηρικτών στην Ευρώπη, οι πρώτοι δρουν μέσω των social media και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, για να πείσουν τους Δυτικούς να μεταναστεύσουν στις περιοχές του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία. Επίσης, κάνει προπαγάνδα με στόχο το δυτικό κοινό, ώστε να ενθαρρύνει τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ακόμη και χωρίς καμία επικοινωνία με τον βασικό κορμό των ηγετών του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές οι εκκλήσεις έχουν οδηγήσει σε αρκετές επιτυχείς επιθέσεις.

Ο χάρτης του Ινστιτούτο Μελετών Πολέμου δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι ιδιαίτερα δραστήριο με επιθέσεις στη Γαλλία και την Τουρκία. Επίσης, οι Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία και Βρετανία είναι οι βασικές «δεξαμενές» ξένων μαχητών.

«Το Ισλαμικό Κράτος σκοπεύει να τιμωρήσει τις χώρες που δρουν εναντίον του, στο Ιράκ και τη Συρία», τονίζει ακόμη το Ινστιτούτο. «Επίσης, επιζητά την πόλωση της Δύσης, εμπνέοντας διαμάχες της κοινωνίας και του κράτους με τις ευρωπαϊκές κοινότητες μουσουλμάνων. Το Ισλαμικό Κράτος πιστεύει ότι η έντονη πολιτιστική σύγκρουση θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη και θα ενθαρρύνει τους μουσουλμάνους να ενταχθούν στις τάξεις της οργάνωσης, στο Ιράκ και τη Συρία», προειδοποιεί ακόμη.

Σχετικά άρθρα