Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βουλή του Ιράκ ζητά δράση ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη Νινευή

Η Βουλή του Ιράκ ζητά δράση ενάντια στα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη Νινευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χάιντερ αλ Αμπάντι,

Η επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας του ιρακινού κοινοβουλίου απαίτησε από την ιρακινή κυβέρνηση να λάβει μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την ιρακινή επαρχία της Νινευή στον βορρά, δήλωσε το μέλος της επιτροπής Ισκάντερ Γουατούτ (Iskander Watut) στο Sputnik την Τρίτη.

“Σήμερα συνεδρίασε η επιτροπή και απαίτησε από την κυβέρνηση να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να τερματιστεί η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ”, δήλωσε ο βουλευτής.

Η Τουρκία κατηγορείται από τις Αρχές του Ιράκ ότι έχει παραβιάσει την εθνική κυριαρχία της χώρας μετά την ανάπτυξη στρατευμάτων της στην επαρχία Νινευή από τις 4 Δεκεμβρίου.

Η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις της αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τον στρατό του Ιράκ στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Το Ιράκ απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι οι τουρκικές δυνάμεις δεν προσκλήθηκαν ποτέ στο έδαφος του Ιράκ, αποκαλώντας την τουρκική στρατιωτική παρουσία “εχθρική ενέργεια”.

Την Κυριακή ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ Αμπάντι έδωσε στην Τουρκία 48 ώρες προθεσμία να αποσύρει τα στρατεύματά της, δηλώνοντας ότι το Ιράκ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, μεταξύ των οποίων και προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών επί του θέματος την Τρίτη.

Σχετικά άρθρα