Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Κάιντα – Αλ Μουραμπιτούν απειλεί με τζιχαντιστικές επιθέσεις στη Γαλλία

Η Αλ Κάιντα – Αλ Μουραμπιτούν απειλεί με τζιχαντιστικές επιθέσεις στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Μουραμπιτούν, Ισλαμιστές, Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, Τζιχαντιστές,

Η τζιχαντιστική αφρικανική οργάνωση Αλ Μουραμπιτούν, που ανήκει στο δίκτυο οργανώσεων της Αλ Κάιντα, ανάρτησε στο διαδίκτυο την εικονιζόμενη φωτογραφία, με την οποία απειλεί με νέα τρομοκρατικά χτυπήματα τη Γαλλία και τη Δύση.

Η βορειοαφρικανική τζιχαντιστική οργάνωση αν και ανήκε πάντα στο δίκτυο της Αλ Κάιντα, πριν λίγες ημέρες δήλωσε ξανά πίστη στην μητρική της οργάνωση, εξαιτίας του ανταγωνισμού που υπάρχει στην Αφρική με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο προσπαθεί να απλώσει τα δικά του δίκτυα και να εντάξει τις αφρικανικές ένοπλες οργανώσεις υπό τον “θρόνο” του αυτοανακηρυγμένου “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

Η Αλ Μουραμπιτούν έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση – κατάληψη τον Νοέμβριο στο ξενοδοχείο Radisson Blu στην πρωτεύουσα Μπαμάκο του Μάλι, που κόστισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους.

Η Αλ Μουραμπιτούν προέκυψε από την ένωση το 2013 δύο προϋπαρχόντων τζιχαντιστικών οργανώσεων, της Ταξιαρχίας Αλ Μουλαθαμούν με οπλαρχηγό τον Μοχτάρ Μπελμοχτάρ και της Αλ Ταουχίντ Ουάλ Τζιχάντ.

Ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, που είναι ο ηγέτης της ενιαίας οργάνωσης, λέγεται ότι σκοτώθηκε σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή, αλλά η πληροφορία αυτή δεν έχει επαληθευτεί.

Σχετικά άρθρα