Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στόχος της Τουρκίας η Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ – Οι Ιρακινοί μιλούν για “τουρκική εισβολή”!

Στόχος της Τουρκίας η Μοσούλη στο βόρειο Ιράκ – Οι Ιρακινοί μιλούν για “τουρκική εισβολή”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η Τουρκία σκοπεύει να αναπτύξει συνολικά 3.000 στρατιώτες κοντά στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη, στην επαρχία της Νινευή στο βόρειο Ιράκ, και να πάρει μέρος στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη, γράφει το ARA News.

Την Παρασκευή και το Σάββατο συνολικά 1.200 Τούρκοι στρατιώτες συνοδευόμενοι από 25 τανκς και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, εισέβαλαν στο βόρειο Ιράκ και στρατοπέδευσαν σε βάση κοντά στη Μοσούλη.

Η κυβέρνηση του Ιράκ έχει ζητήσει από την Τουρκία να αποσύρει άμεσα τις δυνάμεις της από την περιοχή, χαρακτηρίζοντας την τουρκική ενέργεια “εισβολή” και “εχθρική ενέργεια”.

Η Τουρκία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι εισήλθε στο Ιράκ μετά από “πρόσκληση” του ιρακινού υπουργείου Αμύνης ώστε να “εκπαιδεύσει” τις ιρακινές δυνάμεις στη μάχη τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η κυβέρνηση του Ιράκ την Κυριακή ανακοίνωσε ότι δίνει διορία 48 ωρών στην Τουρκία να αποχωρήσει από τα εδάφη της, αλλιώς θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγές των Κούρδων Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ αναφέρουν ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στο Ιράκ από το συνοριακό πέρασμα Ιμπραχίμ Αλ Καλίλ και εκτιμούν ότι η συνολική δύναμη των Τούρκων στα ιρακινά εδάφη θα φτάσει τους 3.000 στρατιώτες.

Τα τουρκικά στρατεύματα έχουν στρατοπεδεύσει στο στρατόπεδο Ζαλκάν, κοντά στη Μοσούλη.

Την ίδια ώρα, οι σιιτικές Ιρακινές παραστρατιωτικές δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει τους Τούρκους να αποχωρήσουν άμεσα από τη Νινευή, αλλιώς θα τους επιτεθούν.

Από την πλευρά των Ιρακινών εκφράζεται ο φόβος ότι η Τουρκία σκοπεύει να επιτεθεί και να καταλάβει την πόλη Μοσούλη για λογαριασμό της.

Τοπικές πηγές μεταδίδουν ότι πολλοί επιφανείς τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εγκατέλειψαν τη Μοσούλη με προορισμό τη Ράκα στην κεντρική Συρία. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτοκινητοπομπή που έφυγε μέσα στο Σαββατοκύριακο υπό την κάλυψη της νύχτας.

Σχετικά άρθρα