Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κονβόι με 170 βυτιοφόρα με πετρέλαιο τζιχαντιστών

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν κονβόι με 170 βυτιοφόρα με πετρέλαιο τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αχμέτ Νταβούτογλου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πετρέλαιο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ένα κονβόι με 170 φορτηγά και βυτιοφόρα, που μετέφεραν κλεμμένο πετρέλαιο από τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, βομβαρδίστηκε από τη ρωσική πολεμική αεροπορία καθώς πλησίαζε στα σύνορα με την Τουρκία.

“Όλα τα βυτιοφόρα καταστράφηκαν από τα ρωσικά αεροπλάνα”, είπαν τοπικές πηγές στο FNA, οι οποίες και πρόσθεσαν: “Πολλοί τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος, που συνόδευαν ένοπλοι το κονβόι, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή”.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδονται από ιρανικά Μέσα, η Τουρκία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις αμερικανικές υποδείξεις, που της ζήτησαν να κλείσει τα σύνορά της ώστε να μην περνά λαθραίο πετρέλαιο από τη Συρία, ούτε εθελοντές τζιχαντιστές και άλλες ενισχύσεις από το έδαφος της Τουρκίας προς τη Συρία.

Η Άγκυρα για μια ακόμη φορά πούλησε “τρέλα”, λέγοντας ότι της είναι αδύνατο να κλείσει τα σύνορα με τη Συρία, εκφράζοντας και την ανησυχία της ότι εάν κλείσει τα σύνορα μπορεί να δεχθεί προώθηση τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο Νταβούτογλου -“απο-τελειώνοντας” το παραμύθι που πουλάνε, υπογράμμισε ότι εάν η Άγκυρα κλείσει τα σύνορα πώς θα μπορεί να δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία;

Θα μπορούσε φυσικά να ανοίξει τα συνοριακά περάσματα και να περνάνε από εκεί οι πρόσφυγες της Συρίας, είναι η απάντησή μας στον Νταβούτογλου, που συναγωνίζεται τον Ερντογάν στο ποιος θα πει τη μεγαλύτερη βλακεία.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η Τουρκία αρνείται να κλείσει τα σύνορά της με τη Συρία, ενώ ήδη η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη καταγγείλει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μέλη της οικογένειάς του ότι εισάγουν και εμπορεύονται το κλεμμένο πετρέλαιο των τζιχαντιστών.

Οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να κλείσει τα σύνορά της σε μήκος 98 χιλιομέτρων και να αναπτύξει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή για να τα φυλάξει. Το μέτρο φύλαξης των συνόρων χρειάζεται 30.000 στρατιώτες και το χτίσιμο παρατηρητηρίων κατά μήκος τους για τον έλεγχο.

Ο Νταβούτογλου είπε ακόμα ότι η Τουρκία δεν έχει αρκετά χρήματα για να φυλάξει κατά αυτό τον τρόπο τα σύνορά της και πρότεινε στις ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν εκείνες το σχέδιο.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραδέχθηκε ότι το παράνομο πετρέλαιο από τη Συρία καταλήγει στην τουρκική αγορά. Ωστόσο, οι Αμερικανοί είπαν ότι δεν πιστεύουν ότι ο Ερντογάν εμπλέκεται στην όλη υπόθεση.

Ωστόσο, η στάση των ΗΠΑ απέναντι στον Ερντογάν είναι πιθανό να αλλάξει εάν δεν κλείσει τα σύνορα με τη Συρία.

Σχετικά άρθρα