Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία έχει προσλάβει Κολομβιανούς μισθοφόρους στην Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία έχει προσλάβει Κολομβιανούς μισθοφόρους στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, Κολομβία, Μαρόκο, Μισθοφόροι, Σιίτες, Σουδάν, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Μισθοφόρους από όπου μπορεί προσλαμβάνει η Σαουδική Αραβία για να συνεχίζει τον πόλεμο που διεξάγει στην Υεμένη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Σαουδική Αραβία έχει προσλάβει 800 Κολομβιανούς που πληρώνονται 1000 δολάρια την εβδομάδα έκαστος για να μάχονται ενάντια στους σιίτες αντάρτες Χούτι.

Σύμφωνα με μια άλλη είδηση, 1.500 Μαροκινοί στρατιώτες θα αποσταλούν στην Υεμένη για να συμμετάσχουν στον πόλεμο που διεξάγει η Σαουδική Αραβία.

Η εφημερίδα As Sabah του Μαρόκου γράφει το Σάββατο, ότι οι στρατιώτες αυτοί θα πολεμήσουν στο πλευρό των Σαουδαράνων ενάντια στους σιίτες Υεμενίτες.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Σαουδική Αραβία έχει εισβάλλει στην Υεμένη από τα τέλη Μαρτίου δίχως απόφαση ή έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη, για να πολεμήσει ενάντια στους σιίτες Χούτι, οι οποίοι έδιωξαν από τη χώρα τον φιλοσαουδάραβα πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Τον Οκτώβριο η Σαουδική Αραβία έφερε στην Υεμένη 6.000 στρατιώτες (μισθοφόρους) από το Σουδάν για να την ενισχύσουν. Στο πλευρό της Σαουδικής Αραβίας μάχονται επίσης στρατεύματα από τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το κόστος του πολέμου στην Υεμένη για τη Σαουδική Αραβία είναι υψηλό.

2.000 Σαουδάραβες έχουν σκοτωθεί σε μάχες ενάντια στους Χούτι και 4.850 έχουν τραυματιστεί κατά τους 9 μήνες της εκστρατείας του αραβικού βασιλείου ενάντια στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία έχει ξοδέψει σε αυτόν τον πόλεμο 200 δισ. ριάλια (περίπου 53 δισ. αμερικανικά δολάρια), ενώ ο πόλεμος στοιχίζει την ημέρα 750 εκατομμύρια ριάλια, ή αλλιώς 200 εκατομμύρια δολάρια.

Εννοείται ότι εάν η Σαουδική Αραβία είχε προσφέρει ένα μέρος αυτών των χρημάτων για την ανακούφιση των Σύρων προσφύγων δεν θα υπήρχε -ίσως- προσφυγική κρίση.

Από την επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη έχουν σκοτωθεί και 7.500 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί 14.000 ακόμα.

Σχετικά άρθρα