Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

2.000 νεκρούς και 4.500 τραυματίες μετρά η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη

2.000 νεκρούς και 4.500 τραυματίες μετρά η Σαουδική Αραβία στην Υεμένη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, Ισλαμικό Κράτος, Σαουδική Αραβία, Σιίτες, Υεμένη, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Η βασιλική οικογένεια της Σαουδική Αραβίας και οι σύμμαχοί της έχουν ξοδέψει 75 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής, στους 6 μήνες πολεμικής εκστρατείας ενάντια στους σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που μάχονται ενάντια στον εξόριστο φιλοσαουδάραβα πρόεδρο της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Η εκστρατεία πέρα από το τεράστιο χρηματικό ποσό έχει στοιχίσει στη Σαουδική Αραβία και στους συμμάχους της 6.500 απώλειες, από τις οποίες 2.000 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη μάχη και 4.500 έχουν τραυματιστεί.

Από την πλευρά τους οι Χούτι έχουν εισβάλει στις νότιες επαρχίες της Σαουδικής Αραβίας, η οποία για να τους αντιμετωπίσει έχει προσλάβει μισθοφόρους από τη Μαυριτανία και το Σουδάν.

Η στρατιωτική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στην Υεμένη το μόνο που κατάφερε είναι να ισχυροποιηθούν στη χώρα η Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, που επίσης μάχονται ενάντια στους αντάρτες Χούτι.

Σχετικά άρθρα