Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι έχει έτοιμους 15.000 στρατιώτες για να εισβάλει στη Συρία

Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι έχει έτοιμους 15.000 στρατιώτες για να εισβάλει στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

“Η Τουρκία είναι έτοιμη με 15.000 στρατιώτες και τανκς”, απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποια θα ήταν μια πιθανή αντίδραση της Τουρκίας ενάντια στο σοσιαλιστικό κουρδικό κόμμα PYD στη βόρεια Συρία, εάν αυτό κινούσε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) σε εδάφη που η Τουρκία δεν θέλει να περιέλθουν στον έλεγχο των Κούρδων.

Οι συγκεκριμένοι 15.000 Τούρκοι στρατιώτες που προορίζονται για να χτυπήσουν τους Κούρδους της Συρίας δεν είναι οι δυνάμεις που έχουν ήδη παραταχθεί κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας – Συρίας, αλλά βρίσκονται αλλού, σε συγκεκριμένη τοποθεσία και είναι έτοιμοι να επέμβουν στη Συρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αυτές τις δηλώσεις επιστρέφοντας από το Κατάρ, επισημαίνοντας ακόμα ότι η Τουρκία και οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού συμπολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, το ίδιο Ισλαμικό Κράτος που δημιούργησε ο Ερντογάν να υπενθυμίσουμε με τη σειρά μας.

Επίσης μια απορία την έχουμε, πώς ο Ερντογάν μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος αφού η Τουρκία δεν έχει ρίξει ούτε μια σφαίρα ενάντια στους τζιχαντιστές, ζήτημα εάν η τουρκική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις τζιχαντιστών μόλις δύο φορές από τον Αύγουστο του 2015.

Αντιθέτως, η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει εξαπολύσει δεκάδες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους Κούρδους αντάρτες του PKK στο βόρειο Ιράκ και στην νοτιοανατολική Τουρκία, τους ίδιους αντάρτες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ερντογάν νομίζει ότι ακόμα και τώρα μπορεί να εμπαίζει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο Ερντογάν, να αναφέρουμε επίσης, πήγε στο Κατάρ για να εξασφαλίσει φυσικό αέριο για τη χώρα του, επειδή φοβάται ότι ο Πούτιν θα του κόψει την προμήθεια.

Σχετικά άρθρα