Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «ανατολίτης» Ερντογάν μια απειλεί μια εκλιπαρεί τη Ρωσία για συνεργασία

Ο «ανατολίτης» Ερντογάν μια απειλεί μια εκλιπαρεί τη Ρωσία για συνεργασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγωγός, Αγωγός Turkish Stream, Βλάντιμιρ Πούτιν, Πετρέλαιο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Τουρκία, Φυσικό Αέριο,

Μια απειλεί και μια εκλιπαρεί την Ρωσία, ο Ερντογάν, για να ικανοποιήσει το τουρκοισλαμικό κοινό του, αλλά κια να δώσει στίγμα προς τον Πούτιν ότι δεν θέλει να χάσει άλλα από το “εμπάργκο” που του κήρυξε μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Έτσι, σήμερα Σάββατο ο ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν,δήλωσε ότι η Τουρκία, κι όχι η Ρωσία, ήταν η χώρα που «πάγωσε» τις διαπραγματεύσεις για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream.

Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι το έργο είχε παγώσει πριν την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, λόγω μη συμμόρφωσης της ρωσικής πλευράς στα τουρκικά αιτήματα.

Αμέσως, μετά, όμως, άλλαξε στάση και με ανατολίτικη πονηριά, καθώς μιλούσε ενώπιον τούρκων επιχειρηματιών, ο Σουλτάνος Εντρογάν διαβεβαίωσε ότι η κρίση στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τα υπόλοιπα κοινά έργα των δύο χωρών στο μέτωπο της ενέργειας.

«Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι τα προβλήματα με τη Ρωσία θα επηρεάσουν έργα όπως το φυσικό αέριο ή τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στον πυρηνικό σταθμό που κατασκευάζεται με μεγάλη ρωσική τεχνική βοήθεια.

Προσέθεσε πάντως ότι η Τουρκία μπορεί να βρει άλλους προμηθευτές για να αντικαταστήσει τη Ρωσία, η οποία παρέχει πάνω από το 50% του φυσικού αερίου που καταναλώνεται στην Τουρκία.

Σχετικά άρθρα