Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού στην Καλιφόρνια

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού στην Καλιφόρνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καλιφόρνια, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη του μακελειού με 14 νεκρούς στο Σαν Μπερναντίνο αναφέρει το Reuters.

Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν την ανακοίνωση τους την ίδια στιγμή που το FBI ξεκαθάρισε πως πρόκειται πράγματι για τρομοκρατική επίθεση.

Οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν παράλληλα πως υπήρχε και τρίτο πρόσωπο που βοήθησε τους δύο εκτελεστές να αγοράσουν τα όπλα με τα οποία πραγματοποίησαν την επίθεση.

Όπως έγινε γνωστό εχτές, η Τασφίν Μαλίκ είχε ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους μαζί με τον σύζυγο της Σ. Φαρούκ μέσω του προφίλ της στο Facebook.

Ο Μπάρακ Ομπάμα εκτιμά πως το Ισλαμικό Κράτος συνιστά θανάσιμη απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι είναι μια οργάνωση τόσο επικίνδυνη όσο και η Αλ Κάιντα αλλά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται έχουν αυξηθεί. “Ποτέ η πατρίδα μας δεν ήταν τόσο προστατευμένη όσο τώρα” δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε μια συνέντευξη του στο CBS.

Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης πως οι αρχές έχουν αποτρέψει ήδη σειρά επιθέσεων παρότι παραδέχεται πως η απειλή είναι πραγματική και ζήτησε από τον κόσμο να βρίσκεται σε επαγρύπνηση καθώς η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού περισσότερο από ποτέ.

Σχετικά άρθρα