Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Συρίας ετοιμάζεται να απελευθερώσει την Παλμύρα

Ο στρατός της Συρίας ετοιμάζεται να απελευθερώσει την Παλμύρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Βοηθούμενη από τις ρωσικές δυνάμεις, η συριακή πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε βομβαρδισμούς σε οχυρές θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στην Παλμύρα, στο πλαίσιο της επίθεσης που μέλλει να ξεκινήσει για την απελευθέρωση της αρχαίας ιστορικής πόλης.

Συριακές δυνάμεις επιτέθηκαν στο Αλ Σουκχνέχ, στο Αλ Σαουανέχ και στο Κνεϊφίς στην επαρχία της Χομς κοντά στην Παλμύρα, σκοτώνοντας απροσδιόριστο αριθμό τζιχαντιστών και καταστρέφοντας στρατιωτικές υποδομές.

Επίσης, ρωσικά μαχητικά σφυροκόπησαν τις αμυντικές γραμμές των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος περιμετρικά της Παλμύρας το πρωί της Τρίτης, ενώ στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται η μεγάλη και ευρεία επίθεση που ετοιμάζουν τα κυβερνητικά στρατεύματα για να απελευθερώσουν την αρχαία πόλη από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην αρχαία πόλη της Παλμύρας βρίσκονται ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας, τα οποία προστατεύονται από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ωστόσο, από τον Μάιο του 2015 που η πόλη έπεσε στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές έχουν ανατινάξει πολλά αρχαία κτίρια και έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες λεηλασίες στον αρχαιολογικό χώρο.

Σχετικά άρθρα