Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αποκεφάλισαν δύο εθνικιστές Σύρους αντάρτες (φωτο)

Τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα αποκεφάλισαν δύο εθνικιστές Σύρους αντάρτες (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Αποκεφαλισμός, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαΐς Αλ Θουγάρ, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του Ερντογάν, στη βορειοδυτική Συρία, αποκεφάλισαν δύο Σύρους εθνικιστές αντάρτες και στη συνέχεια έστησαν σε δημόσια θέα τα κεφάλια τους, πάνω σε τσιμεντόλιθους, σε αυτοκινητόδρομο.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας περίπου 25 ετών έκαστος, αποκεφαλίστηκαν την Κυριακή στην πόλη Αζάζ, κοντά στα σύνορα Συρίας Τουρκίας στα βόρεια της επαρχίας Χαλεπιού, από ένοπλους που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Κατά τα φαινόμενα, οι δύο άνδρες πολεμούσαν με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον σοσιαλιστικό – δημοκρατικό στρατό της Συρίας με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές μαχητές του YPG/YPJ.

Κατάγονταν από το χωριό Τζουζίφ στην περιοχή Τζαμπάλ Ζαγουίγια της Ιντλίμπ.

Οι άνδρες έχασαν τα κεφάλια τους επειδή κατηγορήθηκαν από τους τουρκόφιλους τζιχαντιστές ότι είναι μέλη της οργάνωσης του οπλαρχηγού Τζαμάλ Μαρούφ, η οποία καταστράφηκε από το Μέτωπο Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) το 2014.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που υπήρξε για ένα διάστημα μια από τις ισχυρότερες στην επαρχία της Ιντλίμπ, δεν ήταν τζιχαντιστική αν και τα περισσότερα μέλη της ήταν σουνίτες στο θρήσκευμα.

Θεωρείτο οργάνωση κοσμική και “εθνικιστική” και ήταν από τις πρώτες που κήρυξε τον πόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος, αν και παράλληλα πολεμούσε ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας.

Οι δύο αποκεφαλισμένοι άνδρες πολεμούσαν από το 2011. Ονομάζονταν Χαμούντ Αλί Αλ Αμπντουλάχ (Hamoud Ali al Abdullah) και Καλίντ Σάμι Αμάνα (Khalid Sami Amana).

Η Αζάζ στη Συρία ελέγχεται σήμερα από το Μέτωπο Αλ Νούσρα και την Αχράρ Αλ Σαμ, τις δύο υποστηριζόμενες από την Τουρκία “θυγατρικές” της Αλ Κάιντα.

Τοπικοί δημοσιογράφοι στο Twitter γράφουν ότι τους δύο άνδρες πρέπει να αποκεφάλισε η Αλ Κάιντα.

Πολλοί από τους “κοσμικούς” αντάρτες της οργάνωσης του Τζαμάλ Μαρούφ, μετά τη διάλυσή της από την Αλ Κάιντα, προσχώρησαν σε άλλες δημοκρατικές – κοσμικές ένοπλες ομάδες στη βορειοδυτική Συρία, όπως στην Τζαΐς Αλ Θουγάρ (Στρατός των Επαναστατών), που είναι σύμμαχοι με τους Κούρδους σοσιαλιστές.

Να επισημανθεί εδώ ότι οι “εθνικιστές” στη Συρία δεν πρέπει να γίνονται αντιληπτοί ως ακροδεξιοί, αλλά ως δημοκρατικοί – κοσμικοί που μάχονται ενάντια στους εθνομηδενιστές σαλαφιστές ισλαμοφασίστες. Εδώ δηλαδή ο εθνικισμός έχει τη σημασία του δημοκρατικού εθνικισμού, που διεξάγει αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και διεκδικεί κοσμικό έθνος κράτος (Γαλλική Επανάσταση).

al_nusra

Σχετικά άρθρα