Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράκα – Συρία: Εκεί που οι τζιχαντιστές θεωρούνται καλοί γαμπροί και οι νύφες πωλούνται!

Ράκα – Συρία: Εκεί που οι τζιχαντιστές θεωρούνται καλοί γαμπροί και οι νύφες πωλούνται!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γάμος, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Η Ράκα (Raqqa) είναι μια πόλη στην κεντρική Συρία με περισσότερους από 220.000 κατοίκους (απογραφή του 2004). Από τις 13 Ιανουαρίου του 2014 βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ανακήρυξε τη Ράκα “πρωτεύουσα” του υποτιθέμενου “χαλιφάτου”.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν επέλεξε τη Ράκα τυχαία ως έδρα του. Εκτός ότι είναι η πόλη που ελέγχει τις πετρελαιοπηγές της Συρίας, υπήρξε και πρωτεύουσα του Χαλιφάτου των Αββασιδών από το 796 έως το 809 μ.Χ. Για το Ισλαμικό Κράτος όλα έχουν τη σημασία τους.

Στη Ράκα η εξουσία των τζιχαντιστών είναι απόλυτη. Η πόλη έχει εκκαθαριστεί από αλαουίτες και χριστιανούς, τα σιιτικά τζαμιά και οι χριστιανικές εκκλησίες (που δεν καταστράφηκαν) στεγάζουν πλέον άλλες “υπηρεσίες” της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σε ενάμιση μήνα οι κάτοικοι της Ράκα κλείνουν δύο χρόνια υπό την εξουσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Μια εξουσία που έχει φέρει τούμπα τις ζωές τους.

Αυτό αποτυπώνεται πιο χαρακτηριστικά στον τρόπο ζωής που αναγκάζονται να υιοθετήσουν τα νέα κορίτσια της πόλης.

Οι νέες κοπέλες στη Ράκα για να σωθούν από τη φτώχεια και την ανέχεια, που έχει φέρει στην πόλη τους ο πόλεμος και η κατοχή από το Ισλαμικό Κράτος, θεωρούν ότι εάν παντρευτούν έναν τζιχαντιστή που είναι μέλος της οργάνωσης θα κάνουν την “τύχη” τους, θα αποκατασταθούν.

Γάμος με μέλος του Ισλαμικού Κράτους σημαίνει χρήματα αλλά και προστασία για την οικογένεια της νύφης.

Οι γάμοι τζιχαντιστών στη Ράκα με ντόπιες νύφες γίνονται ως εξής.

Υποστηρικτές της οργάνωσης μεταξύ του πληθυσμού εκτελούν και χρέη προξενητών. Αυτοί αναλαμβάνουν να ενημερώσουν τους εμίρηδες (“πρίγικιπες” – οπλαρχηγούς) της οργάνωσης για το ποια όμορφα και ανύμφευτα κορίτσια “λαχταρούν” να παντρευτούν έναν από αυτούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις τα κορίτσια μπορεί να μη θέλουν να παντρευτούν. Εδώ οι προξενητές λειτουργούν ως καταδότες. “Καρφώνουν” στους τζιχαντιστές ποια σπίτια έχουν ελεύθερα και όμορφα κορίτσια για να πάνε να τα ζητήσουν.

Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια δεν έχει πολλές επιλογές. Μάλλον έχει μόνο μία. Να δώσει την κοπέλα νύφη σε όποιον παρανοϊκό τη ζητήσει.

Σε κάποιες περιπτώσεις εμπλέκονται οι τζιχαντίστριες μέλη της Ταξιαρχίας Αλ Κάνσα. Αυτές οι φανατικές, που εκτελούν και χρέη θρησκευτικής Αστυνομίας για γυναίκες, παρακολουθούν τα κορίτσια που είναι ελεύθερα, τα επισκέπτονται στα σπίτια τους και εάν τις δουν όμορφες, τότε ενημερώνουν τους εμίρηδες ότι βρήκαν νύφες αντάξιές τους.

Εάν οι κοπέλες δεν είναι όμορφες δεν μένουν στο ράφι, τις παντρεύουν με τα απλά μέλη της οργάνωσης.

Στο Ισλαμικό Κράτος έχουν συρρεύσει χιλιάδες μπακούρια από όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες του πλανήτη. Στα κίνητρα τους δεν είναι μόνο η “ισλαμιστική επανάσταση” και η εγκαθίδρυση της θεοκρατίας, αλλά και μια καλύτερη ζωή και -επιτέλους- να βρουν και μια γυναίκα. Το “κίνητρο” που διαφημίζει το Ισλαμικό Κράτος, “και νύφες θα σας βρούμε” παίζει τεράστιο ρόλο στη στρατολόγηση νεοσύλλεκτων νεαρών μοναχικών ανδρών.

Ένας ανταποκριτής του σάιτ “Η Ράκα σφάζεται σιωπηλά” γράφει σχετικά:

“Ήξερα ότι ένα κορίτσι πρόσφερε τον εαυτό της νύφη σε όποιο μέλος του Ισλαμικού Κράτους προέκυπτε, έτσι αποφάσισε να γράψω σε βίντεο για να το δείξω στον κόσμο. Φορούσε ένα ροζ βέλο και περπατούσε στο δρόμο μαζί με δύο γυναίκες. Συναντήθηκε στο δρόμο με γυναίκες μέλη της Ταξιαρχίας Αλ Κάνσα, οι οποίες άρχισαν να την περιτριγυρίζουν, όπως και μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ήταν φανερό ότι το κορίτσι προσφερόταν για γάμο. Ήμουν περίεργος να την ακολουθήσω μέχρι το σπίτι της, ώστε να μάθω γιατί ήθελε να παντρευτεί τζιχαντιστή και να πληροφορηθώ σχετικά με την οικογένειά της. Ανακάλυψα ότι η κοπέλα ήταν 17 ετών, ο πατέρας της είχε σκοτωθεί πριν ένα χρόνο σε αεροπορική επιδρομή και η οικογένεια πνίγηκε στα χρέη. Είναι μια πολυμελής οικογένεια, με μια μεγαλύτερη αδελφή και τρία μικρότερα αδέλφια, κάτω της ηλικίας των 14 ετών. Σε αυτή έπεσε ο κλήρος”.

Οι γάμοι αυτοί δεν κρατάνε πολύ. Κατά μέσο όρο τρεις μήνες. Είτε γιατί οι τζιχαντιστές σκοτώνονται, είτε γιατί βαριούνται τις συζύγους τους, τις χωρίζουν, και αναζητούν νέες νύφες.

Η ζωή στην εμπόλεμη ζώνη της Ράκα είναι σύντομη, ιδιαίτερα για τα πρωτοπαλίκαρα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και δεν σκοπεύουν να την περάσουν με μία μόνο γυναίκα.

Από την άλλη, οι απελπισμένες κοπέλες της πόλης, από οικογένειες που συχνά λιμοκτονούν, στην πραγματικότητα εκπορνεύονται στους τυράννους τους, ανεξάρτητα εάν όλη αυτή η εκπόρνευση παρουσιάζεται ως “γάμος”, για όσο καταφέρουν να επιβιώσουν.

Σχετικά άρθρα