Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούτε να τον δει μπροστά του δεν θέλει ο Πούτιν τον Ερντογάν!

Ούτε να τον δει μπροστά του δεν θέλει ο Πούτιν τον Ερντογάν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Άγκυρα δεν επιθυμεί να ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, δήλωσε την Παρασκευή στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ.

“Παρατηρούμε την απροθυμία της Τουρκίας να ζητήσει μια απλή συγγνώμη για το περιστατικό [σ.σ. κατάρριψης του αεροσκάφους]”, απάντησε ο Ουσάκοφ σε ερώτηση γιατί ο Πούτιν αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον Ερντογάν.

Ο Ουσάκοφ σημείωσε πως το Κρεμλίνο παρέλαβε αίτημα από την Άγκυρα για μια πιθανή συνάντηση των δύο ηγετών στη διάσκεψη του Παρισιού για το κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου και πρόσθεσε πως ο Πούτιν θα ενημερωθεί αργότερα σήμερα για το εν λόγω αίτημα.

“Θα ήθελα να συναντήσω τον Πούτιν τη Δευτέρα πρόσωπο με πρόσωπο στο Παρίσι για να μιλήσουμε”, δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ο Ερντογάν. “Δεν θα ήθελα αυτό το πρόβλημα να βλάψει τις σχέσεις μας”, υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας αρχίζει να συμπεριφέρεται “με νευρικότητα”, έπειτα από τον βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας εναντίον αυτοκινητοπομπών τζιχαντιστών που μεταφέρουν κλεμμένο πετρέλαιο στη Συρία.

Σχετικά άρθρα