Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άβιγκντορ Εσκίν: Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Άβιγκντορ Εσκίν: Η Τουρκία θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άβιγκντορ Εσκίν, Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

“Η Τουρκία σήμερα είναι η μόνη χώρα που υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος ανοιχτά κι εάν κάποιος αμφισβητεί αυτό που μόλις είπα ας δει τι συμβαίνει με το Ισλαμικό Κράτος. Όλα περνάνε μέσω Τουρκίας. Πουλάνε το πετρέλαιό τους μέσω Τουρκίας και εάν η Τουρκία ήθελε να το σταματήσει θα το είχε σταματήσει”, δήλωσε ο Ισραηλινός δημοσιογράφος και αναλυτής Άβιγκντορ Εσκίν (Avigdor Eskin) στο Sputnik και συνέχισε:

“Υπάρχουν εθελοντές από όλο τον κόσμο που θέλουν να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Πώς καταλήγουν στη Συρία; Όλοι προσγειώνονται στην Τουρκία και από εκεί πάνε στη Συρία. Και αυτό η Τουρκία θα μπορούσε να το είχε σταματήσει”.

Σε ό,τι αφορά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24, είπε:

“Το θέμα δεν είναι εάν το ρωσικό αεροπλάνο παραβίασε την τουρκική επικράτεια για τρία δευτερόλεπτα ή όσο, αυτό δεν είναι καθόλου το θέμα μας και πρώτα από όλα δεν γνωρίζουμε καν εάν παραβίασε κατά λάθος. Υπήρχε σχέδιο να καταρριφθεί ρωσικό αεροσκάφος για να δείξουν ποιος κάνει κουμάντο και αυτό αποδεικνύει μια πολύ αρρωστημένη επιθυμία της Τουρκίας να χτίσει ξανά την αυτοκρατορία της. Συμπεριφέρονται σε αυτές τις περιοχές σαν να ήταν επικράτειά τους”.

“Αυτό είναι που πραγματικά θέλουν από αυτό τον πόλεμο και από το καθεστώς Άσαντ. Θέλουν να πάρουν εδάφη. Η Τουρκία πρέπει να σταματηθεί και είμαι βέβαιος ότι θα την σταματήσουν επειδή οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κανένα συμφέρον να αντιπαρατεθούν με τη Ρωσία”.

Αναφερόμενος στην παρούσα τουρκική κυβέρνηση, ο Εσκίν είπε ότι το πρόβλημα με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του είναι ότι προέρχονται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο ιδεολογικός πυρήνας τους είναι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι εκτός νόμου στη Ρωσία και σε πολλές ακόμα χώρες, μέχρι και στην Αίγυπτο”.

“Όταν αντιμετωπίζουμε αυτή την ιδεολογία δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί πολύ σοφοί άνθρωποι στην Τουρκία που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά από τον Πρόεδρό τους”, είπε ο Εσκίν.

Σχετικά άρθρα