Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο κόσμο του ο Ερντογάν! Τον νοιάζει μόνο πώς θα γίνει πιο ισχυρός

Στο κόσμο του ο Ερντογάν! Τον νοιάζει μόνο πώς θα γίνει πιο ισχυρός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Η Τουρκία μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με τη Ρωσία όμως το μυαλό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο δικό του μέλλον και το πώς θα γίνει πιο ισχυρός.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση να προτείνει σχέδιο συντάγματος το οποίο θα ενισχύει τις προεδρικές αρμοδιότητες, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποίησε είναι το προεδρικό σύστημα ταιριάζει καλύτερα στα αναπτυγμένα έθνη.

«Κοιτάξτε σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν όλα τα αναπτυγμένα έθνη έχουν είτε προεδρικό είτε ημιπροεδρικό σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι προετοιμασίες για ένα νέο σύνταγμα πρέπει να εκπληρωθούν με θάρρος και γρήγορά, ώστε να το παρουσιάσουμε στον τουρκικό λαό και αυτός να αποφασίσει», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα έπληξαν την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και αύξησαν τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Τουρκία.

Ουσιαστικά αυτό που έκανε ο Ερντογάν ήταν να εκφράσει για άλλη μια φορά την θέλησή του για περισσότερες εξουσίες. Ήταν ο λόγος εξάλλου που η χώρα μπήκε σε εκλογικές περιπέτειες δυο φορές μέσα σε λίγους μήνες. Όταν στις πρώτες βουλευτικές του Ιουνίου το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία ο Ερντογάν εκμεταλλεύθηκε ακόμη και τις τρομοκρατικές επιθέσεις την Άγκυρα και ξεκίνησε πόλεμο κατά του PKKκαι άρχισε να βομβαρδίζει στόχους στη Συρία.

Σχετικά άρθρα