Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι κομμουνιστές ζητούν να επιστρέψει η Αγία Σοφία στο Πατριαρχείο!

Ρώσοι κομμουνιστές ζητούν να επιστρέψει η Αγία Σοφία στο Πατριαρχείο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Σοφία, Κομμουνισμός, Κωνσταντινούπολη, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ρωσία, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Η Ρωσία δεν πρόκειται να αφήσει σε ησυχία την Τουρκία μετά το έγκλημα της κατάρριψης του ρωσικού Sukhoi και το δείχνει με κάθε τρόπο. Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία και το Πατριαρχείο ζήτησαν την Τετάρτη ως ένδειξη καλής θέλησης της Άγκυρας και του Ισλάμ Ρώσοι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας στη Ρωσική Δούμα!

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση, η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη. Η Ρωσία είναι έτοιμη να χχρηματοδοτήσει από την πλευρά της την αποκατάσταση του ναού, για την οποία θα εργαστούν οι καλύτεροι Ρώσοι επιστήμονες και συντηρητές, προκειμένου να αποκατασταθεί ένα μνημείο για την παγκόσμια Χριστιανοσύνη», δήλωσε ο Sergei Gavrilov.

Ο Sergei Gavrilov δεν είναι κάποιος ακροδεξιός Ρώσος πολιτικός αλλά μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος και συντονιστής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών.

Το θέμα έθιξε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός.

Προς επίρρωση των λεγομένων του ο Gavrilov συνέχισε λέγοντας πως στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 εγκαινιάστηκε τo μεγάλο Τζαμί της Μόσχας. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων κοινοβουλίων», τόνισε ο βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Σήμερα, οι ρώσοτουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις», δηλώνει στο ίδιο μήκος κύματος ο Gavrilov, ο οποίος αναφερόμενος στην Κωνσταντινούπολη, δεν χρησιμοποιεί τον τουρκικό όρο Ιστανμπούλ αλλά τη λέξη Κωνσταντινούπολη.

«Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο αρχαιότερος ναός του Χριστιανισμού, η Αγία Σοφία. Αρχαίος βυζαντινός καθεδρικός ναός, η ιστορία του οποίου συνδέεται με την ιστορία της Χριστιανικής Εκκλησίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά θα πράξει ένα φιλικό βήμα με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανική Εκκλησία» είπε ο Gavrilov.

Ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί. Μόνο το 1935, η Αγία Σοφία με νέο καθεστώς μετατράπηκε σε μουσείο. Ο ναός αυτός της Χριστιανοσύνης έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης από το 1985.

Σχετικά άρθρα