Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Ο λαός έθαψε στην κάλπη όσους έβαλαν εναντίον του

Ερντογάν: Ο λαός έθαψε στην κάλπη όσους έβαλαν εναντίον του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Πανηγυρικές δηλώσεις με αιχμές που εντείνουν το κλίμα πόλωσης στην Τουρκίας έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών.

Μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη» και «απελευθερωτικό αγώνα της νέας Τουρκίας», τονίζοντας πως «ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του».

Ο Τ. Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην αντιπολίτευση και στο θρησκευτικό τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν, γεγονός που δείχνει ότι θα συνεχιστεί η ακραία πόλωση στην Τουρκία.

«Ευχαριστούμε τους φίλους και αδελφούς σε όλο τον κόσμο που όπως πριν από τον πόλεμο της απελευθέρωσης στήριξαν τον αγώνα απελευθέρωσης της Τουρκίας» είπε και για τους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί πρόσθεσε: «Έχασαν αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους».

«Η χώρα», συνέχισε, «έχει ανάγκη από μια νέα αντιπολίτευση που δεν θα καλλιεργεί την πόλωση».

“Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας και του κράτους και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο Εσωτερικών”, τόνισε, αναφερόμενος στο τάγμα του Γκιουλέν και συμπλήρωσε: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας».

Σχετικά άρθρα