Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές της Ευρώπης – Δείτε το χάρτη

Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές της Ευρώπης – Δείτε το χάρτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ευρώπη, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο πόλεμος που επικρατεί στη Συρία με τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος κινητοποίησε Ισλαμιστές που βρίσκονταν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Έτσι μία ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άνθρωπος το Radio Free Europe/Radio Liberty δημιούργησε το χάρτη των τζιχαντιστών της Ευρώπης. Ένας χάρτης που δείχνει από ποιες ευρωπαϊκές χώρες κατάγονται τα άτομα που άφησαν τη γηραιά ήπειρο για να πολεμήσουν στον ισλαμικό στρατό των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ.

xartis tzixantistes

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Radio Free Europe/Radio Liberty η Γαλλία έρχεται πρώτη στην «εξαγωγή» τζιχαντιστών με περίπου 1.200 μαχητές. Ακολουθούν η Τουρκία (1.000), η Βρετανία (600), το Βέλγιο, η Σουηδία και η Δανία. Σε αναλογία πληθυσμού από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη κατάγεται η πλειονότητα των τζιχαντιστών στο Ισλαμικό Κράτος και ακολουθούν Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία.

xartis 2

Σχετικά άρθρα