Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βέλγος τζιχαντιστής καλεί σε νέες επιθέσεις στην Ευρώπη

Βέλγος τζιχαντιστής καλεί σε νέες επιθέσεις στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βέλγιο, Γαλλία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ένας Βέλγος τζιχαντιστής από το Ισλαμικό Κράτος προέτρεψε τους «αδελφούς» του στο εξωτερικό να ακολουθήσουν το παράδειγμα των τζιχαντιστών που αιματοκύλισαν το Παρίσι –τους οποίους εξήρε διότι προκάλεσαν χάος στη Γαλλία– σε ένα βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο διαδίκτυο.

«Απευθύνω ένα μήνυμα στα αδέλφια μου που έχουν μείνει πίσω: αδελφοί μου, να φοβάστε τον Αλλάχ και να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αδελφών εκείνων που έφεραν τα πάνω κάτω στη Γαλλία σε διάστημα λίγων ωρών» είπε ο τζιχαντιστής μιλώντας στα γαλλικά.

Ο ίδιος συστήθηκε με το πολεμικό του ψευδώνυμο Άμπου Κατάντα Αλ Μπελζίκι (ο Βέλγος), ενώ προσέθεσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι έκαναν εκατομμύρια ανθρώπους να κλάψουν αλλά έφεραν χαρά στους «πιστούς».

belgian_isis

Στο βίντεο ο άνδρας αυτό έχει καλυμμένο το πρόσωπό του με ένα λευκό μαντήλι και στέκεται μπροστά από άλλους κουκουλοφόρους ένοπλους τζιχαντιστές.

Το σήμα που διακρίνεται στο βίντεο δείχνει ότι μαγνητοσκοπήθηκε στην ανατολική Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει την επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ που συνορεύει με το Ιράκ.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό το οποίο μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους τζιχαντιστών εμφανίζονται επίσης Τατζίκοι και Αλγερινοί μαχητές να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις επιθέσεις στο Παρίσι και να απειλούν με νέες επιθέσεις ενάντια στους Εβραίους και τους  Σταυροφόρους.

Σχετικά άρθρα