Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στη Γερμανία

Εκατοντάδες τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γερμανία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τόμας ντε Μεζιέρ,

Στη Γερμανία βρίσκονται εκατοντάδες εμπειροπόλεμοι τζιχαντιστές, με πολεμική εμπειρία που απέκτησαν στα πεδία των μαχών της Μέσης Ανατολής, αποκάλυψε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας στον γερμανικό Τύπο.

Είναι Γερμανοί πολίτες που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος και τώρα έχουν επιστρέψει στη Γερμανία.

Είναι μουσουλμάνοι που πολέμησαν στις γραμμές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και σε άλλες τζιχαντιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, ενάντια στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας και του Ιράκ και τώρα επιστρέφουν στα σπίτια τους.

Αυτό εκτοξεύει την απειλή μιας πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης στα ύψη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Ο αριθμός ανθρώπων που ζουν στη Γερμανία και ενδεχομένως θα εξαπολύσουν κάποια τρομοκρατική επίθεση “είναι υψηλότερος από ποτέ”, είπε ο ντε Μεζιέρ, εκτιμώντας τον αριθμό Γερμανών πολιτών που εντάχθηκαν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις σε 760 ανθρώπους.

Το 1/5 αυτών είναι γυναίκες, οι οποίες συνήθως δεν πολεμούν ανάμεσα στους τζιχαντιστές, αλλά “βοηθούν” τους τρομοκράτες “με άλλους τρόπους”, είπε ο ντε Μεζιέρ.

Η πλειονότητα των Γερμανών πολιτών που μάχονται στη Συρία και το Ιράκ είναι άνδρες κοντά στην ηλικία των 20, μεγάλωσαν στη Γερμανία και έχουν γερμανική υπηκοότητα ή διπλές υπηκοότητες, πρόσθεσε ο ντε Μεζιέρ.

Σύμφωνα πάντα με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, 120 Γερμανοί πολίτες σκοτώθηκαν σε μάχες στη Μέση Ανατολή, ενώ 200 κατάφεραν και επέστρεψαν στη Γερμανία. Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε τρομοκρατικές δράσεις.

Η παρακολούθηση όλων των τζιχαντιστών που επέστρεψαν στη Γερμανία απαιτεί πολλούς πόρους και είναι δύσκολη για λόγους νομιμότητας, ανέφερε ο Υπουργός, λέγοντας ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν μόνο 70 άτομα από τους 200 που έχουν επιστρέψει στη Γερμανία. Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν και ποινές φυλάκισης.

Δεδομένων των συνθηκών είναι αδύνατο να παράσχει το γερμανικό κράτος 100% εγγύηση ασφαλείας στη χώρα, είπε ο Υπουργός, αλλά υποσχέθηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ελευθερία όλων των Γερμανών πολιτών.

Μέχρι στιγμής, πρόσθεσε ο Γερμανός Υπουργός, δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι μεταξύ των προσφύγων που έχουν εισέλθει στη χώρα υπάρχουν άτομα που να διασυνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, υπάρχουν συνολικά 25.000 ξένοι εθελοντές που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 230.000 ανθρώπους.

Σχετικά άρθρα